Prati nas

Vijesti

Old men's club

Ministrica Divjak kaže da će se boriti protiv ‘kluba starih muškaraca’

Glavne teme sastanka su ‘cirkulacija mozgova’, odnosno suradnja i razmjena znanstvenika te budućnost Europskog istraživačkog prostora.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Blaženka Divjak (screenshot: Vlada RH)

HNS-ova ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je kako će boriti protiv “kluba starih muškaraca” u sustavu znanosti. Ta sintagma označava osobe na pozicijama moći, a koje je pregazilo vrijeme.

“Ono protiv čega se želimo boriti na nacionalnoj i europskoj razini je protiv različitih klubova, onog što se na engleskom u žargonu naziva old men’s club, onih koji su već dugo u sustavu, koji imaju ideje koje je pregazilo vrijeme. Mi želimo dati priliku najboljima i za to želimo iskoristiti europske fondove i učiti od onih kojima najbolje ide”, rekla je ministrica pred Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u kojoj se da nas održava neformalni sastanak ministara članica EU-a zaduženih za istraživanje.


Glavne teme sastanka su “cirkulacija mozgova”, odnosno suradnja i razmjena znanstvenika te budućnost Europskog istraživačkog prostora.

.

Vijesti

U Varaždinu je preminulo 10 COVID pacijenata, više od 70 posto pacijenata na respiratoru umire

vrištećoj crvenoj smo! Po prvi puta od rata zbrinjavamo pacijente u šatore. To sve govori, izjavio je Luetić.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ravnatelj bolnice u Varaždinu Nenad Kudelić potvrdio je na konferenciji za medije da je u posljednja 24 sata umrlo 10 COVID pacijenata “Imamo pet puta veću smrtnost nego inače u ovo doba”, kazao je.

Više od 70 posto pacijenata na respiratoru u Varaždinu umre, objavljeno je na konferenciji za medije. “Mi smo u ratnom stanju! Izgleda da će šatori morati biti i novi stacionarni odjel”, izjavio je Kudelić.


Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić kritizirao je Vladu i podsjetio je da je Komora prije tri tjedna tražila strože mjere. Danas, kaže, imamo dvostruko više pacijenata u bolnicama i tri puta više pacijenata na respiratorima. “U vrištećoj crvenoj smo! Po prvi puta od rata zbrinjavamo pacijente u šatore. To sve govori”, izjavio je.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP