Prati nas

Vijesti

Brojne nepravilnosti

Mjesec dana nakon požara, vlasnicima doma istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke

Niz inspekcija pokazao je brojne nepravilnosti u radu doma čiji su štićenici izmješteni u druge ustanove ili vraćeni obiteljima.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: N1

Zbog opasnosti utjecanja na svjedoke, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor supružnicima Gabrijeli i Slavku Čučkoviću, vlasnicima Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Andraševcu.

Prema riječima glasnogovornika Županijskog suda u Zagrebu Krešimira Devčića, riječ je o 20 svjedoka koje tijekom istrage treba ispitati. Supružnici su uhićeni jučer, a od požara do uhićenja prošlo je ravno 25 dana.


Prema ranijoj izjavi odvjetnika Igora Cišpera, koji zastupa Čučkoviće, predočeno im je da je do požara došlo uslijed kvara električne grijalice, a šestero nepokretnih staraca umrlo je od trovanja ugljičnim monoksidom. Bili su smješteni u pomoćnom drvenom objektu koji, prema dostupnim informacijama, nije imao dozvolu za rad. Niz inspekcija pokazao je brojne nepravilnosti u radu doma čiji su štićenici izmješteni u druge ustanove ili vraćeni obiteljima.

.

Vijesti

Ministar Beroš najavljuje ponovnu zabranu svadbi, u Splitu su zaraženi svatovi i mladenka

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 930. Još je 89 osoba na bolničkom liječenju, s pet pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 866 osoba.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Intenzivno i ozbiljno razmišljamo o zabrani vjenčanja na prostoru RH, jer posljednje brojke pozitivnih na COVID-19 jasno govore kako veliki broj pozitivnih dolazi upravo s takvih obiteljskih slavlja i okupljanja. Kada se COVID-19 počeo širiti u noćnim klubovima, njih nismo zatvorili, ali smo pojačali kontrole u njima i to je donijelo dobre rezultate”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju ministar zdravstva Vili Beroš.

Ovu informaciju ministar je dao u svjetlu najnovijih brojki zaraza COVID-19 virusom koje dolaze iz Splita, a koje kažu da se na nedavno organiziranom vjenčanju u Splitu koronavirusom zarazilo zasad 12 osoba.


“U tu brojku su, prema poruci koju sam dobio iz Splita, uključena tri glazbenika, jedan fotograf i svatovi među kojima je i mladenka”, kazao je ministar Beroš. ‘Sporni’ pir se prije desetak dana održao u Splitu, u zatvorenom prostoru jednog od splitskih restorana.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP