Prati nas

Vijesti

Brojne nepravilnosti

Mjesec dana nakon požara, vlasnicima doma istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke

Niz inspekcija pokazao je brojne nepravilnosti u radu doma čiji su štićenici izmješteni u druge ustanove ili vraćeni obiteljima.

Objavljeno

|

screenshot: N1

Zbog opasnosti utjecanja na svjedoke, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor supružnicima Gabrijeli i Slavku Čučkoviću, vlasnicima Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Andraševcu.

Prema riječima glasnogovornika Županijskog suda u Zagrebu Krešimira Devčića, riječ je o 20 svjedoka koje tijekom istrage treba ispitati. Supružnici su uhićeni jučer, a od požara do uhićenja prošlo je ravno 25 dana.

Prema ranijoj izjavi odvjetnika Igora Cišpera, koji zastupa Čučkoviće, predočeno im je da je do požara došlo uslijed kvara električne grijalice, a šestero nepokretnih staraca umrlo je od trovanja ugljičnim monoksidom. Bili su smješteni u pomoćnom drvenom objektu koji, prema dostupnim informacijama, nije imao dozvolu za rad. Niz inspekcija pokazao je brojne nepravilnosti u radu doma čiji su štićenici izmješteni u druge ustanove ili vraćeni obiteljima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.