Prati nas

Show

kraj diktata mladosti?

Moć pedesetih: J. Lo se odjenula prikladno svojim godinama, zar ne?

Ovogodišnju Super Bowl bio je puno više od sportskog ili zabavnog događaja. Gledatelji i mediji su oduševljeni nastupom glazbenih zvijezda Jennifer Lopez i Shakire, obje zrele žene u naponu snaga.

Objavljeno

|

Koliko jennifer Lopez ima godina?
Jennifer Lopez (screenshot: Youtube)

Jeste li gledali finale američkog nogometa, famozni SuperBowl radi kojega čitava Amerika jednom godišnje zastane i posveti se tom, kod nas i ne tako popularnom sportu? Niste? Doista šteta, jer ove godine je pobjedu na Superbowlu odnijela – pedesetogodišnja žena!

Tom svečanom trenutku članak je posvetio i ugladni New York Times. Kaže, pedesete godine osvojile su Super Bowl!  Pedeset godina između pobjeda Kansas City Chiefsa i pedeset godina Jennifer Lopez, čija je izvedba u oskudnim Versaceovim kostimima na poluvremenu utakmice bacila društvene mreže u trans.

Prije više od 40 godina Gloria Steinem smislila je aforizam koji je ušao u povijest. Na njezin 40. rođendan TV reporter joj je rekao da ne izgleda kao da joj je toliko godina, na što mu je ona odgovorila: “Ovako se izgleda s 40!” Pa, u subotu je gospođa Lopez pokazala svijetu kako se izgleda s 50 godina. Ili kako se može izgledati.

Ovoliko oduševljenja u vezi žene koja ponosno pokazuje svoje godine nije bilo još od trenutka kad je Keanu Reeves ponosno prošetao sa svojom sjedokosom, 46-godišnjom djevojkom Alexandrom Grant. Također, niti moda nije bila upotrijebljena na takav način još od nastupa Beyonce na Super Bowlu 2016. prilikom kojega se referirala na film Black Panther i čitav pokret oko njega.

Jennifer Lopez je još u rujnu dala naslutiti što se sprema kad je na pisti tijekom Versaceove revije na milanskom tjednu mode zabljesnula u novoj verziji svoje, sad već legendarne zelene haljine s dekolteom do pupka koju je prvi put odjenula na dodjeli Grammyja prije 20 godina. A pored toga još jedno iznenađenje: Lopezičin nastup u hvaljenom filmu Hustlers u kojem kao od šale pleše oko šipke. A onda još i nastup na Soper Bowlu!

Oprave koje je tijekom nastupa mijenjala brzinom svjetlosti, djelo su Donatelle Versace i sve su odreda skupocjene, glamurozne i – oskudne. Toliko oskudne da su se neki konzervativni mediji pobunili da je takvo što posve neprimjereno jer “Super Bowl gledaju i djeca”. No osim što je bocnula puritance, dobrano je podbola i šoviniste postavljajući zastavu Portorika odmah uz onu SAD-a.

Nije na pozornici Lopez bila sama. Društvo joj je pravila još jedna vatrena Latina, 43-godišnja Shakira koja je pokazala da joj bokovi rade jednako zanosno kao i prije dvadesetak godina.

Efekt koji su ove dame ostavile je nevjerojatan! Bilo je to nikad prije viđeno slavlje tjelesnosti zrelih žena u naponu snaga i podsjetnik svima da niti ne pomišljaju prosuđivati nekoga na osnovu njegovih godina. To je mali, ali jako važan korak za industriju zabave opsjednutu mladošću. Doista, kako bi se itko nakon ovoga usudio opomenuti Lopez da se ne oblači prikladno svojim godinama, zaključuje NYT.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.