Prati nas

Show

Lijepa naša

Na Milanovićevoj inauguraciji himnu će pjevati Josipa Lisac

Podsjetimo, na inauguraciji Kolinde Grabar-Kitarović pjevale su Renata Sabljak i Radojka Šverko.

Objavljeno

|

Josipa Lisac (screenshot: Croatia Records/Youtube)

“Lijepu našu” će na na inauguraciji Zorana Milanovića otpjevati Josipa Lisac, jedna od najpopularnijih domaćih glazbenica s karijerom dužom od 4 desetljeća. Ovu je informaciju Večernjem listu potvrdio Nikola Jelić, Milanovićev glasnogovornik.

Inauguracija će se održati na Pantovčaku 18. veljače, s početkom u 12 sati. Pozivnice su odaslane na 39 adresa u tri kategorije – dužnosnici po funkcijama, međi njima i dvojica bivših predsjednika, obitelj izabranog predsjednika te članovi njegovog izbornog stožera.

Podsjetimo, na inauguraciji Kolinde Grabar-Kitarović glumac Joško Ševo izrecitirao je tekst hrvatske himne “Lijepa naša domovino” te je uslijedilo njezino intoniranje. Renata Sabljak otpjevala je međimursku pjesmu “Dej mi Bože”, a Radojka Šverko “Volim te do bola”.

Ovome dodajmo da je Upravni odbor Porina, najprestižnije domaće diskografske nagrade, objavio da će nagradu za životno djelo ove godine, uz dirigenta Tomislava Uhlika, dobiti i Josipa Lisac. Statua Porina, klesana od bračkog kamena, bit će joj uručena na svečanoj 27. dodijeli nagrada.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.