Prati nas

Vijesti

Voli ptice, nešto manje ljude

Umirovljenik pokušao ubiti susjeda kojem je smetalo hranjenje golubova

‘Dočekao ga je ispred vrata imajući u desnoj ruci kuhinjski nož. Počeo je vikati i prijetiti mu.’

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 73-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Optuženika se tereti da je 15. listopada 2019. u Šibeniku, nakon što mu je oštećenik (24) (kao njegov susjed u zgradi) prethodno u više navrata prigovorio zbog hranjenja golubova ispred njegovog prozora te mu revoltiran takvim postupanjem ostavio skupljene mrvice ispred ulaznih vrata stana, došao do njegovog stana, dočekao ga ispred vrata imajući u desnoj ruci kuhinjski nož i počeo vikati na oštećenika i prijetiti mu”, prenosi Večernji list.

Okrivljenika se tereti da je u cilju da usmrti oštećenika zakoračio prema njemu i nožem zamahnuo prema njemu kako bi ga ubo u trbuh, ali se oštećenik naglo izmaknuo i izbjegao ubod, nakon čega je optuženik ponovno dva puta zamahnuo nožem prema njegovom trbuhu, što je oštećenik ponovno uspio izbjeći odskočivši prema natrag, no optuženik ga je uspio nožem zahvatiti po unutarnjoj strani lijeve podlaktice nanijevši mu tjelesnu ozlijedu. Oštećenik se potom udaljio s mjesta događaja kako bi izbjegao daljnji optuženikov napad. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.