Prati nas

Show

'Priznajmo to'

Dubravka Šuica: ‘Žene žele muškarca koji zna što želi i koji će sigurno dovesti brod u luku’

Preuzimati odgovornost i voditi su dvije najvažnije muške osobine i vještine koje postoje. A one su potrebne kako bi se žena mogla prepustiti u svojoj ženstvenosti, misli potpredsjednica Europske komisije.

Objavljeno

|

Dubravka Šuica u mirnoj luci (foto: Facebook)

Povodom Međunarodnog dana žena, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica (HDZ) objavila je neobičnu čestitku koju su mnogi nazvali i antifeminističkom.

“Mi žene trebamo preuzeti odgovornost. Nemojmo samo biti žrtve ili tvrditi da smo uskraćene za ovo ili ono. Nisu nam sve muškarci krivi. Mi smo majke koje odgajamo svoje sinove i kćeri Dakle ti muškarci i te žene u konačnici dolaze od nas. Djeca uče primjerom? Ili?”, napisala je jedna od najmoćnijih žena Europe.

“Srećom, vremena su se itekako promijenila a time i zahtjevi žena. U današnje vrijeme većina nas žena, barem tu u zapadnom svijetu, više nije financijski ovisna o muškarcima a i razvile smo identitet koji nadilazi identitet domaćice. Snažne smo, neovisne i samoodređene. Ali ne bismo trebale zaboraviti jednu stvar. Bez obzira koliko je moderna žena snažna i neovisna, većina nas i dalje voli kada muškarac može i želi preuzeti vodstvo”, navodi u objavi na Facebooku.

“Žene žele muškarca koji je odrastao, koji preuzima odgovornost i koji zna što želi. Preuzimati odgovornost i voditi su dvije najvažnije muške osobine i vještine koje postoje. A one su potrebne kako bi se žena mogla prepustiti u svojoj ženstvenosti. Nemojmo je se odreći. Ta razmjena ženske i muške energije je itekako važna. Žene se žele odreći djela odgovornosti znajući da će muškarac sigurno dovesti brod u luku – ma koliko bila more bilo olujno. Priznajmo to”, pozvala je Šuica.

Facebook objava Dubravke Šuice
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.