Prati nas

Vijesti

Koronavirus i domoljublje. ‘Hrvatski bogataši i ultrabogati sportaši trebali bi spasiti Imunološki zavod’

‘Korona ih je pogodila kao i sve ostale smrtnike, pravi je trenutak da to osvijeste i poduzmu pravu stvar. Tako će svojoj zemlji pripomoći da podigne zdravstvenu održivost i da se u budućnosti lakše nosi s izazovima ovog tipa.’

Objavljeno

|

Luka Modrić i Zlatko Dalić (foto: Youtube/Unsplash)

Važnost samodostatnosti u proizvodnji lijekova i cjepiva pokazuje se posebno u situacijama epidemije. Pandemija koronavirusa aktualizirala je mučno stanje u Hrvatskom imunološkom zavodu koji je, zbog nebrige, a posljedično tehničke i prostorne neadekvatnosti, ostao bez dozvola za proizvodnju velikog dijela svojeg asortimana.

“Predlažem, bez ironije, najozbiljnije i u dobroj vjeri, da gospoda Vlahović (Adris grupa), gospodin Tedeschi (Atlantic grupa), Drk (Vindija), Roglić (Orbico) i ostali hrvatski uspješni gospodarstvenici i novopečeni bogataši, kao i svjetski razvikani nogometaši Modrić, Rakitić, izbornik Dalić, bivši izbornik Blažević, predsjednik HNS-a Šuker, tenisači i ostali ultrabogati sportaši, učine jedno zaista domoljubno i rodoljubno djelo i skupe sto milijuna kuna za nastavak rada Imunološkog zavoda”, prijedlog je koji je javno objavila Marina Pavković, stručnjakinja za strateško planiranje i prostorni branding.

“Korona ih je pogodila kao i sve ostale smrtnike, pravi je trenutak da to osvijeste i poduzmu pravu stvar. Tako će svojoj zemlji pripomoći da podigne zdravstvenu održivost i da se u budućnosti lakše nosi s izazovima ovog tipa. Javni sustav ovo sam teško može podnijeti. Danas sam čula na radiju da je nogometaš, čini mi se Robben, ili neki drugi lako je provjeriti, uplatio pola milijuna dolara za borbu protiv virusa. Evo prilike da naši uspješnici i bogataši naprave to isto. I to odmah. Pa ako ćemo danas našem zdravstvenom ešalonu s razlogom pljeskati točno u podne za izuzetan napor koji čine, ima onih koji znanje i kapacitete naših zdravstvenih institucija mogu i financijski poduprijeti. AKO PODRŽAVATE NEMOJTE SAMO LAJKATI – PODIJELITE, IDEMO ZA OZBILJNO!” predložila je Pavković.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.