Prati nas

Vijesti

Koronavirus i domoljublje. ‘Hrvatski bogataši i ultrabogati sportaši trebali bi spasiti Imunološki zavod’

‘Korona ih je pogodila kao i sve ostale smrtnike, pravi je trenutak da to osvijeste i poduzmu pravu stvar. Tako će svojoj zemlji pripomoći da podigne zdravstvenu održivost i da se u budućnosti lakše nosi s izazovima ovog tipa.’

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Luka Modrić i Zlatko Dalić (foto: Youtube/Unsplash)

Važnost samodostatnosti u proizvodnji lijekova i cjepiva pokazuje se posebno u situacijama epidemije. Pandemija koronavirusa aktualizirala je mučno stanje u Hrvatskom imunološkom zavodu koji je, zbog nebrige, a posljedično tehničke i prostorne neadekvatnosti, ostao bez dozvola za proizvodnju velikog dijela svojeg asortimana.

“Predlažem, bez ironije, najozbiljnije i u dobroj vjeri, da gospoda Vlahović (Adris grupa), gospodin Tedeschi (Atlantic grupa), Drk (Vindija), Roglić (Orbico) i ostali hrvatski uspješni gospodarstvenici i novopečeni bogataši, kao i svjetski razvikani nogometaši Modrić, Rakitić, izbornik Dalić, bivši izbornik Blažević, predsjednik HNS-a Šuker, tenisači i ostali ultrabogati sportaši, učine jedno zaista domoljubno i rodoljubno djelo i skupe sto milijuna kuna za nastavak rada Imunološkog zavoda”, prijedlog je koji je javno objavila Marina Pavković, stručnjakinja za strateško planiranje i prostorni branding.


“Korona ih je pogodila kao i sve ostale smrtnike, pravi je trenutak da to osvijeste i poduzmu pravu stvar. Tako će svojoj zemlji pripomoći da podigne zdravstvenu održivost i da se u budućnosti lakše nosi s izazovima ovog tipa. Javni sustav ovo sam teško može podnijeti. Danas sam čula na radiju da je nogometaš, čini mi se Robben, ili neki drugi lako je provjeriti, uplatio pola milijuna dolara za borbu protiv virusa. Evo prilike da naši uspješnici i bogataši naprave to isto. I to odmah. Pa ako ćemo danas našem zdravstvenom ešalonu s razlogom pljeskati točno u podne za izuzetan napor koji čine, ima onih koji znanje i kapacitete naših zdravstvenih institucija mogu i financijski poduprijeti. AKO PODRŽAVATE NEMOJTE SAMO LAJKATI – PODIJELITE, IDEMO ZA OZBILJNO!” predložila je Pavković.

.

Vijesti

Božinović: Testirat ćemo većinu pučanstva, kreće pojačano antigensko testiranje

Kancelarka Merkel je rekla da, u ovom trenutku, 75 posto kontakata Njemačka ne hvata. Mi smo isto izgubili ritam, ali nadamo se da ćemo sa tim nekim stvarima koje su i u nadležnosti Stožera uspjeti ono što nam je cilj, kaže ministar.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Gostujući u programu RTL-a, ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović, otklonio je navode da se Hrvatska približava švedskom modelu borbe protiv bolesti COVID-19.

“Ne, nismo mi Švedska, mi smo Hrvatska. Bili smo Hrvatska i u prvom valu i sada smo Hrvatska, a to znači da svakodnevno promišljamo koje su mjere najbolje za Hrvatsku.”


“Mi ćemo vrlo brzo krenuti sa pojačanim testiranjem putem ovih antigenskih testova, gdje ćemo uspjeti testirati veći dio pučanstva. To će raditi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a kasnije će vjerojatno preuzeti i drugi. To bi ubrzalo i testiranja, a pogotovo izolaciju onih koji su pozitivni”, navodi Božinović.

Kazao je i da je urodio plodom apel prema liječnicima obiteljske medicine: “Polako se taj sistem hvatanja kontakata vraća. Kancelarka Merkel je rekla da, u ovom trenutku, 75 posto kontakata Njemačka ne hvata. Mi smo isto izgubili ritam, ali nadamo se da ćemo sa tim nekim stvarima koje su i u nadležnosti Stožera uspjeti ono što nam je cilj, a to je prije svega zaštita života i zdravlja, ali i ekonomije. Ali i socijalne i psihološke slike u Hrvatskoj.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP