Prati nas

Vijesti

Prazno predvorje

Milanović nije vratio Tita, već je izbacio sve ostale biste s Pantovčaka

Biste su uklonjene još prošlog tjedna. Odluka o micanju bisti samo je provedba obećanja predsjednika Milanovića koji je još u kampanji govorio da bistama nije mjesto u Uredu nego u muzejima.

Objavljeno

|

screenshot: Hina

Predsjednik države Zoran Milanović samo dva mjeseca od pobjede na predsjedničkim izborima maknuo je sve biste koje su krasile predvorje Predsjedničkih dvora na Pantovčaku, doznao je Večernji list.

To znači da je Milanović u svom mandatu odlučio ne samo ne vratiti na Pantovčak bistu Josipa Broza Tita nego i ukloniti biste kralja Tomislava, Ivana Mažuranića, Josipa Jurja Strossmayera, Ante Starčevića, Stjepana Radića, Alojzija Stepinca, kao i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana čije je poprsje u predvorje Ureda predsjednika stiglo zadnje, 2015. godine u povodu obilježavanja prve godine mandata bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Da bisti više nema na Pantovčaku, potvrdio je za Večernji list i glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić, koji je kazao da su sve uklonjene još prošlog tjedna i da je odluka o micanju bisti samo provedba obećanja predsjednika Milanovića koji je još u kampanji govorio da bistama nije mjesto u Uredu nego u muzejima.

Upravo tu je poruku Milanović poslao i kada su mnogi očekivali, pa i neki iz SDP-a, stranke koja ga je i kandidirala za predsjednika, da će jedan od njegovih prvih predsjedničkih poteza nakon pobjede biti vraćanje biste Josipa Broza Tita, čije je micanje s Pantovčaka bio pak jedan od prvih poteza bivše predsjednice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.