Prati nas

Vijesti

Osobna odgovornost

Milanović: Zaštitimo naše majke i očeve, bake i djedove. Budimo zahvalni zdravstvenim djelatnicima!

Rekao je da nismo u ratu, ali jesmo u izazovu, krizi, koja će proći, ali će posljedice, pogotovo ekonomske i socijalne, ostati.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screnshot: HRT)

“Molim vas i očekujem od svih nas da se naputaka i odluka koje taj Stožer donosi ozbiljno pridržavamo”, kazao je predsjednik Zoran Milanović u izravnom obraćanju naciji, a povodom pandemije koronavirusa. Poručio je da će osobna odgovornost i pridržavanje pravila činiti razliku između uspjeha i neuspjeha, ali ne i između života i smrti jer, kako je rekao, kriza ipak nije tolika. Dodao je da je dobro što smo od početka krizi pristupili relativno ozbiljno i nismo pribjegli panici.

„Ovo je bolest koja pogađa i fatalno pogađa one starije i bolesnije među nama. Naš zadatak je, sada kad smo toga potpuno svjesni, da učinimo sve da zaštitimo naše majke i očeve, bake i djedove, babe i didove, none, jer to su ljudi koji su nas podizali i brinuli za nas cijele naše živote, i to je, ako ništa drugo, ako ćemo samo tako gledati, a prije svega moramo tako gledati, naša ljudska obaveza“, rekao je predsjednik.

Uz to, pozvao je na zahvalnost zdravstvenim djelatnicima, koji u ovoj krizi mogu i sami biti zaraženi. Rekao je da nismo u ratu, ali jesmo u izazovu, krizi, koja će proći, ali će posljedice, pogotovo ekonomske i socijalne, ostati.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.