Prati nas

Vijesti

Vozači su važni

Nova pravila u zagrebačkim tramvajima, izolira se vozački prostor

Nikome nije u interesu da javni promet stane, a za to vozači moraju biti zdravi, poruka je iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a.

Objavljeno

|

Besplatna karta za tramvaj za umirovljenike
foto: Anthony Rosset/Unsplash

Od danas u zagrebačkim tramvajima i autobusima nema prodaje karata. Po uzoru na dio europskih gradova pismenim obavijestima, trakama i neotvaranjem prvih vrata, povećava se zaštita vozača.

“Kako je novac jedan od većih prijenosnika zaraze, jedini način je da se putnici upućuju na kioske, gdje mogu kupiti karte i na taj način izbjeći doticaj s novcem i mogućnost zaraze”, objavio Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a.

Iz prometa se povlače stari tramvaji i autobusi “kockice” te se od ponedjeljka uvodi ljetni raspored kojim se previđa 20 posto manje vozila u prometu. Nikome nije u interesu da javni promet stane, a za to vozači moraju biti zdravi, poruka je iz Sindikata.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.