Prati nas

Zdravlje

Pitanja i odgovori

Pomažu li MMS i koloidno srebro protiv koronavirusa?

Važno je naglasiti kako navedene supstance NE pomažu u suzbijanju virusa, nego mogu i štetno djelovati na vaše tijelo. Većina neprovjerenih supstanci sadrži opasne kemijske spojeve koji mogu dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija.

Objavljeno

|

foto: Pete Linforth/Pixabay/Arek Socha/Pixabay

Zabrinuti građani u vrijeme epidemije često će posegnuti za “alternativnim” metodama zaštite pa je to sjajna prilika za zaradu prodavačima “zmijskog ulja”. Stoga ne iznenađuju oglasi na društvenim mrežama u kojima se navodi da je već zaboravljeni “čudesni mineralni dodatak”, poznatiji kao MMS, siguran lijek protiv koronavirusa. Aktivirali su se i prodavači “koloidnog srebra” koje se već desetljećima podvaljuje kao lijek protiv svih infekcija.

“Čudesni minerali” i slična čarobna sredstva ne suzbijaju koronavirus. U moru dezinformacija pojavila se i ona da čudesni minerali i slična neprovjerena sredstva mogu izliječiti koronavirus. Važno je naglasiti kako navedene supstance NE pomažu u suzbijanju virusa, nego mogu i štetno djelovati na vaše tijelo. Većina neprovjerenih supstanci sadrži opasne kemijske spojeve koji mogu dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija, upozorava Vlada RH na službenim stranicama za informiranje o koronavirusu.

Ispijanje tekućine koloidnog srebra ne ubija virus u roku od 12 sati. Iako društvenim mrežama kruže različite formule koje uspješno suzbijaju koronavirus, među kojima je i ispijanje sitnih čestica metala suspendirane u tekućini važno je naglasiti kako trenutno ne postoji potvrđeni lijek koji efikasno djeluje u suzbijanju virusa. Korištenje neprovjerenih metoda poput ove može biti opasno po život!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.