Prati nas

Vijesti

Novi režim

Sprovodi u Zagrebu samo u krugu obitelji, dvorane za ispraćaj prilagođene su krizi

Na svim ulazima u dvorane za ispraćaj i na Krematoriju postavljene su pisane preporuke građanima da se sućut obitelji pokojnika izražava samo naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata.

Objavljeno

|

Miroševac (foto: Goran Horvat/Pixabay)

“Preporučujemo građanima da se zbog zaštite zdravlja i sprječavanja širenja zaraze korona virusom ispraćaji obavljaju samo uz prisustvo članova obitelji”, priopćeno je jutros na službenim stranicama Grada Zagreba.

U Gradskim grobljima Zagreb poduzete su sve higijenske i sanitarne mjere zaštite zaposlenika i građana od moguće zaraze ili prijenosa korona virusa u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i naputcima Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

U dvoranama za ispraćaj pokojnika na svih 28 gradskih groblja osigurana su sredstva za dezinfekciju ruku, višekratno se tijekom dana dezinficiraju prostori na grobljima i na Krematoriju, kao i predmeti koji se koriste tijekom ispraćaja i sprovoda, poput kolica ili električnih automobila. Svi zaposlenici Gradskih groblja upoznati su s mjerama zaštite na radu koje se primjenjuju u takvim situacijama, te mjerama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama.

Grad Zagreb preporučuje građanima da se ispraćaji pokojnika obavljaju u krugu članova obitelji, odnosno u prisutnosti što manjeg broja osoba kako bi se izbjegli svi rizični kontakti među osobama uslijed pandemije zaraze korona virusom.

Na svim ulazima u dvorane za ispraćaj i na Krematoriju postavljene su pisane preporuke građanima da se sućut obitelji pokojnika izražava samo naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata kako bi se smanjila mogućnost zaraze ili prijenosa korona virusa te, koliko god je to moguće, održavaju međusobnu fizičku odaljenost na preporučenu udaljenost veću od jednog metra.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.