Prati nas

Vijesti

Ozbiljno je

Stožer: ‘Stariji, ne izlazite iz stanova. I dalje se krše mjere samoizolacije. Izrečene su 93 kazne’

Učinit ćemo sve da im se dostavi sve što je potrebno, produljit ćemo rok za koji se mogu izdati lijekovi za kronične bolesnike. Radi se na tome da se starijima i nemoćnima dostave lijekovi, kaže ministar zdravstva.

Objavljeno

|

screenshot: MUP/Youtube

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović još je jednom pozvao građane da poštuju pravila samoizolacije. Kaže, policija je dobila 533 dojave o kršenju samoizolacije, a kažnjene su čak 93 osobe.

“Naše odluke će se provoditi po svim linijama rada. To znači da ćemo već danas aktivirati sve stožere civilne zaštite kako bi se odluke mogle odmah provoditi. Prva odluka bit će odluka kojom ćemo nastojati ograničiti kretanje starijih osoba, tj. učiniti sve da oni bez prijeke potrebe ne napuštaju svoje stanove i domove. S time ćemo krenuti odmah”, rekao je Božinović. U opskrbi starijih građana

Naime, starije osobe su podložnije komplikacijama pri zarazi koronavirusom pa bi širenje virusa kroz taj segment stanovništva izazvao težak pritisak na zdravstven sustav; i kroz skrb za teško oboljele i kroz prijenos virusa na bolničko osoblje.

Oglas

“Apeliram na starije da ostanu u kućama i izlaze samo u slučaju nužde. Učinit ćemo sve da im se dostavi sve što je potrebno, produljit ćemo rok za koji se mogu izdati lijekovi za kronične bolesnike. Radi se na tome da se starijima i nemoćnima dostave lijekovi.  Ako se njih zaštiti, omogućit će se bolje funkcioniranje zdravstvenog sustava”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. “Radimo i na tome da se organizira dostava hrane”, dodao je.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.