Prati nas

Vijesti

Covid-19

U Italiji je od koronavirusa danas umrlo čak 49 ljudi, baka-servis postao je važniji no ikad

Vatikan je izvijestio kako i je unutar njegovih zidina zabilježena prva infekcija zbog čega se razmišlja o tome da se papa Franjo u nedjelju ne pojavi pred hodočasnicima.

Objavljeno

|

foto: Serena Repice Lentini/Unsplash

Koronavirus Covid-19 u Italiji je danas odnijeo čak 49 života, što je najgori dan od izbijanja epidemije. Jučer je umrla 41 osoba pa se broj fatalnih ishoda popeo na 197 u protekla dva tjedna. Time je ova susjedna zemlja svrstana odmah iza Kine po broju smrtnih ishoda.

Italija sada broji i 4.636 zaražene osobe. Broj se mijenja iz minute u minutu, a ispred nje po broju infekcija su samo Kina, Južna Koreja i Iran.

Kako su u Italiji, zbog epidemije, zatvorene škole, bake i djedovi postaju važniji no ikada. Iako su baš oni životno ugroženi zbog ovog virusa. “To je apsolutni paradoks”, kazao je umirovljenik Mauro Benedetti (73) koji je jučer morao preuzeti unuku iz škole jahanja. “Kažu nam i da moramo ostati doma. Kako ćemo se brinuti o unucima, ako istovremeno ne smijemo izlaziti iz kuće. Sada su najugroženiji bake i djedovi”, zaključuje Mauro.

Papa samo preko video-veze

Vatikan je izvijestio kako i je unutar njegovih zidina zabilježena prva infekcija zbog čega se razmišlja o tome da se papa Franjo u nedjelju ne pojavi pred hodočasnicima. Angelus bi se mogao održati preko video veze, javila je ANSA. Na taj bi se način zadovoljile potrebe vjernika koji se ne bi okupljali na Trgu svetog Petra. O video vezi se razmišlja i u kontekstu redovitih papinih audijencija. Iako je pritisak hodočasnika na Vatikan manji, agencije javljaju da se još uvijek mogu vidjeti gužve i redov.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.