Prati nas

Mozaik

Noć knjige 2020.

Čitamo od malena! Premijer Plenković uključio se u promociju čitanja

Čitanje je jedna od onih aktivnosti u kojima možemo uživati bile na snazi mjere izolacije ili ne. Ovogodišnja manifestacija Noć knjiga morala se preseliti na internet, no vremena za čitanje sada možda imate i više nego ikada.

Objavljeno

|

Andrej Plenković s djecom (foto: Andrej Plenkovic/Twitter)

Iako u ponešto izmijenjenom obliku, Noć knjige 2020. večeras će se ipak održati. Naravno, uglavnom na internetu. O važnosti čitanja u posebnoj je video poruci govorila ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek, koja je, među ostlim, rekla:

“Knjiga ostaje uvijek dostupna, bilo na našim policama bilo u digitalnom prostoru ili putem sustava e-posudbe. Mnogi od nas upravo u ovom vremenu ponovno otkrivaju blagotvornu moć čitanja, a imamo i priliku zakoračiti u beskrajne prostore i nepoznate svjetove knjige i književnosti.”

Promoviranju čitanja priključio se i premijer Andrej Plenković objavivši rijetku fotografiju sa svojom djecom na kojoj im čita slikovnicu.

Noć knjige, koja se obilježava 23. travnja povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige dan ranije, ove se godine održava u virtualnom okruženju pod sloganom “S knjigom nisi izoliran!”, a zaštitno lice je patuljak Čituljko.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.