Prati nas

Vijesti

Kaznena prijava

Iako je znala da ima koronavirus, zaražena djevojka je danima šetala Zagrebom

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava protiv maloljetnice podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

Objavljeno

|

Zafreb, Lanište (foto: google Maps)

Policija je potvrdila vijest zagrebačkog Stožera Civilne zaštite prema kojem je jedna djevojka svjesno izvrgavala opasnosti druge građane Zagreba.

“Prošli tjedan u Novom Zagrebu na Laništu, temeljem suradnje policije s građanima i provjeri na adresi, policijski službenici utvrdili su kako maloljetnica koja ima potvrđen virus Covid-19 uz određeno liječenje u kući te njen 52-godišnji otac koji ima izrečenu mjeru Covid-19– samoizolacija, krše donesene mjere”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

“Unazad tjedan dana svakodnevno su izvodili psa u šetnju te je ona takvim ponašanjem svjesno dovela u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti ostale stanare i sugrađane. O svemu utvrđenom izvješteni su dežurni epidemiolog i sanitarni inspektor”, kaže policija.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava protiv maloljetnice podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici, a 52-godišnjak će zbog kršenja mjera samoizolacije biti  sankcioniran od strane sanitarnog inspektora Državnog inspektorata.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.