Prati nas

Vijesti

Novi jači potres zatresao Zagreb

Mjesec dana nakon najrazornijeg potresa u posljednjih 140 godina, tlo u Zagrebu ponovno se trese. Seizmološke službe javljaju o potresu jačine 3,5 po Richteru.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Tlo u Zagrebu ne prestaje se tresti. U četvrtak u 9:52 Zagreb je pogodio novi jači potres. Trajao je nekoliko sekundi i prilično zatresao grad. Osjetili su ga mnogi građani, još uvijek uznemireni zbog razornog potresa prije mjesec dana.

Euromediteranski centar za potrese javlja da je novi potres bio magnitude 3,5 stupnja po Richteru. Epicentar je bio dva kilometra sjeveroistočno od Zagreba, na dubini od dva kilometra.

Nekoliko minuta nakon tog potresa, osjetio se još jedan slabiji. “Ovo je bio jedan od jačih popratnih udara nakon onog potresa od prije mjesec dana”, rekao je jedan gospodin iz Maksimira na stranici EMSC-a, dok je drugi iz centra grada kazao kako se tamo “čula tutnjava”.

Zasad još nema izvješća o eventualnoj novoj šteti…

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.