Prati nas

Vijesti

popuštanje mjera

Ponovno je pokrenut javni prijevoz u Zagrebu, ovo su novosti

S početkom popuštanja mjera zaštite od koronavirusa, ponovno je aktiviran zagrebački javni prijevoz. No zasad voze samo autobusi jer se na trasama tramvaja provjerava statika zgrada oštećenih u potresu.

Objavljeno

|

Anegdote iz javnog prijevoza
foto: Pixabay

Počela je prva faza popuštanja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa među kojima je i ponovno pokretanje javnog gradskog prijevoza u Zagrebu.

Građanima je dostupno 111 autobusnih linija, objavio je ZET na svojim službenim stranicama, a tramvajski promet uvodit će se naknadno kad se na trasama tramvajskih linija provjeri statika zgrada oštećenih u potresu.

Iako gradski autobusi opet prometuju, vožnja u njima sada izgleda ponešto drugačije nego prije. Prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, putnici u vozilima moraju održavati distancu od barem jednog metra, a preporuča se i nošenje zaštitnih maski za lice te dezinfekcija ruku prije ulaska u vozilo.

Povećan je broj kontrolora

Vožnja se ponovno naplaćuje, a imaju li putnici karte i pridržavaju li se zaštitnih mjera, provjeravat će povećan broj kontrolora u tramvajima. Od danas (27. travnja) rade i prodavaonice karata ZET-a po istom radnom vremenu kao i prije privremene obustave gradskog prijevoza.

“ZET je osigurao osoblje koje će nadzirati drže li se građani preporuka HZJZ-a. U slučaju povećanja putnika, dodavat ćemo još linija. Sve će se temeljiti na dobroj suradnji s putnicima. Apeliramo na nošenje maski, držanja razmaka i dezinficiranje ruku”, rekao je u razgovoru za N1 glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Popis dosad uvedenih linija možete pronaći na službenim mrežnim stranicama ZET-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.