Prati nas

Show

PTSP

Potres u Saboru: Jandroković i Ćorić skoro pobjegli iz sabornice, prevoditeljica izašla iz kadra

Na trenutak se učinilo da će predsjedavajući Gordan Jandroković (HDZ) istrčati iz Sabornice, zajedno s ministrom Tomislavom Ćorićem (HDZ).

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: HTV

Euromediteranski centar za potrese prvi je javio da je Zagreb u 9 sati i 52 minute zatresao novi potres. Procjene su govorile o magnitudi 3,5 stupnja po Richteru. Epicentar je bio dva kilometra sjeveroistočno od Zagreba, na dubini od dva kilometra. Uslijedila su dva manja.

Za vrijeme potresa zasjedao je Sabor. Na trenutak se učinilo da će predsjedavajući Gordan Jandroković (HDZ) istrčati iz Sabornice, zajedno s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem (HDZ). Prevoditeljica na znakovni jezik pobjegla je iz kadra. Ipak, nakon nekoliko sekundi ministrovo izlaganje je nastavljeno. Pogledajte video.


Seizmolog Krešimir Kuk u programu N1 televizije komentirao je novi potres: “U 9:52 zabilježili smo još jedan potres u sjeveroistočnom dijelu Zagreba. Magnituda je bila 3,2 Richtera. Drugi, nekoliko minuta kasnije, bio je 2,3. A onda još jedan, magnitude oko jedan. Ovaj potres od 3,2 ne bi trebao izazvati štetu, osim onim objektima koji su već pretrpjeli štetu u prvom potresu.”

“Potres se najjače manifestira u užem epicentralnom području, to je taj markuševečki dio. Od 22. 3. bilo je ukupno preko 1000 potresa. Bilo je oko 150 koji su se osjetili”, rekao je seizmolog Kuk.

.

Show

Gradonačelniku Milanu Bandiću zabranjeno je govoriti tjedan dana

Iz ureda Milana Bandića priopćeno je kako je gradonačelnik u KBC-u Zagreb operiran te se osjeća dobro i na kućnoj je njezi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Prvomajski grah u Maksimiru, 2019.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u petak je operirao glasnice i uspješno se oporavlja na kućnoj njezi, priopćeno je iz njegova ureda.

Operativni zahvat u KBC-u Zagreb prošao je bez komplikacija, gradonačelnik se dobro osjeća i očekuje povratak uobičajenim radnim obvezama već u subotu, do kada ga mijenja zamjenica doc. dr. sc. Olivera Majić. Zahvaljujući timskom i predanom radu suradnika – svi poslovni procesi Gradske uprave realiziraju se nesmetano, poručuju iz Bandićeva ureda.


Gradonačelnik bi svoje radne zadaće mogao početi obavljati i ranije, no uvažavajući preporuke liječnika prema kojima se treba suzdržavati od govora najmanje tjedan dana. Istovremeno, zahvaljuje svima na porukama podrške i željama za brz oporavak koje svakodnevno prima.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP