Prati nas

Show

PTSP

Potres u Saboru: Jandroković i Ćorić skoro pobjegli iz sabornice, prevoditeljica izašla iz kadra

Na trenutak se učinilo da će predsjedavajući Gordan Jandroković (HDZ) istrčati iz Sabornice, zajedno s ministrom Tomislavom Ćorićem (HDZ).

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: HTV

Euromediteranski centar za potrese prvi je javio da je Zagreb u 9 sati i 52 minute zatresao novi potres. Procjene su govorile o magnitudi 3,5 stupnja po Richteru. Epicentar je bio dva kilometra sjeveroistočno od Zagreba, na dubini od dva kilometra. Uslijedila su dva manja.

Za vrijeme potresa zasjedao je Sabor. Na trenutak se učinilo da će predsjedavajući Gordan Jandroković (HDZ) istrčati iz Sabornice, zajedno s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem (HDZ). Prevoditeljica na znakovni jezik pobjegla je iz kadra. Ipak, nakon nekoliko sekundi ministrovo izlaganje je nastavljeno. Pogledajte video.


Seizmolog Krešimir Kuk u programu N1 televizije komentirao je novi potres: “U 9:52 zabilježili smo još jedan potres u sjeveroistočnom dijelu Zagreba. Magnituda je bila 3,2 Richtera. Drugi, nekoliko minuta kasnije, bio je 2,3. A onda još jedan, magnitude oko jedan. Ovaj potres od 3,2 ne bi trebao izazvati štetu, osim onim objektima koji su već pretrpjeli štetu u prvom potresu.”

“Potres se najjače manifestira u užem epicentralnom području, to je taj markuševečki dio. Od 22. 3. bilo je ukupno preko 1000 potresa. Bilo je oko 150 koji su se osjetili”, rekao je seizmolog Kuk.

.

Show

Jimmy Stanić je u studiju i ponovno snima, pridružila mu se i Barbara

Istinska legenda hrvatske glazbe, Jimmy Stanić (91), ponovno je u studiju gdje s Orkestrom Josipa Cvitanovića snima novi album. Na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Legendarni Jimmy Stanić ponovno je u studiju, što je vijest koja će sigurno razveseliti njegove brojne obožavatelje. Stanić (91) u studiju Croatia Recordsa snima novi album zajedno s Orkestrom Josipa Cvitanovića, a na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Život ove istinske ikone hrvatske glazbe sve je samo ne dosadan i uobičajen. Iako je s vremenom postao gotovo zaštitni znak Zagreba, rodom je iz Dubrovnika, što je možda manje poznato. Živi u Utrinama, iako je zapravo s Trešnjevke. Onu legendarnu bubu više ne vozi, iako ga je vjerno služila čak 30 godina.


Jimmy Stanić se oženio tek u 61. godini, a do 55. živio je kao pravi dečko – s mamom. Susret sa svojom suprugom Barbarom Trohar ovako je opisao: “Ugledao sam je s leđa, a potom pohitao da je vidim i s prednje strane”. Nije se, kaže, ranije ženio jer je čekao pravu i – dočekao je. 

No kao i u svakom braku, i u njihovom ima trzavica, ali sve se to brzo riješi. ”Naljutim se, ali ne mogu reći da se to na meni vidi. Naljute me neke stvari, ali onda ja to s Barbarom rešim”, kazao je Stanić.

Iako mu se bogata karijera proteže na više desetljeća i obilježena je brojnim hitovima poput “Prolazi sve…”, “Kobila Suzy”, “Prsluk pucam”, “Pokloni svoj mi foto”, “Dimnjačar” i mnogim drugima, od glazbe se, priznaje, nije obogatio.

”Ne, nažalost. Ja volim pevati. Nisam nikad nikom rekel – morate mi tolko platiti, inače ne bum peval. Rekel sam: ‘kolko možete tolko mi platite, jebi ga’. U Bosni mi je jedna gatara gatala pa mi veli: ‘dečko, ti ne buš nikad imal gomilu love, al – uvek bu ti kapalo…’ I, tak je do danas”, rekao je svojedobno za Jutarnji.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP