Prati nas

Show

PTSP

Potres u Saboru: Jandroković i Ćorić skoro pobjegli iz sabornice, prevoditeljica izašla iz kadra

Na trenutak se učinilo da će predsjedavajući Gordan Jandroković (HDZ) istrčati iz Sabornice, zajedno s ministrom Tomislavom Ćorićem (HDZ).

Objavljeno

|

screenshot: HTV

Euromediteranski centar za potrese prvi je javio da je Zagreb u 9 sati i 52 minute zatresao novi potres. Procjene su govorile o magnitudi 3,5 stupnja po Richteru. Epicentar je bio dva kilometra sjeveroistočno od Zagreba, na dubini od dva kilometra. Uslijedila su dva manja.

Za vrijeme potresa zasjedao je Sabor. Na trenutak se učinilo da će predsjedavajući Gordan Jandroković (HDZ) istrčati iz Sabornice, zajedno s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem (HDZ). Prevoditeljica na znakovni jezik pobjegla je iz kadra. Ipak, nakon nekoliko sekundi ministrovo izlaganje je nastavljeno. Pogledajte video.

Seizmolog Krešimir Kuk u programu N1 televizije komentirao je novi potres: “U 9:52 zabilježili smo još jedan potres u sjeveroistočnom dijelu Zagreba. Magnituda je bila 3,2 Richtera. Drugi, nekoliko minuta kasnije, bio je 2,3. A onda još jedan, magnitude oko jedan. Ovaj potres od 3,2 ne bi trebao izazvati štetu, osim onim objektima koji su već pretrpjeli štetu u prvom potresu.”

“Potres se najjače manifestira u užem epicentralnom području, to je taj markuševečki dio. Od 22. 3. bilo je ukupno preko 1000 potresa. Bilo je oko 150 koji su se osjetili”, rekao je seizmolog Kuk.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.