Prati nas

Vijesti

21. žrtva

Preminula je štićenica splitskog staračkog doma zaražena koronavirusom

Podsjetimo, riječ je o domu čiji je drugi kat evakuiran u noći s utorka na srijedu. Sinoć je objavljeno da je 40 štićenika pozitivno na COVID-19.

Objavljeno

|

screenshot: Google Maps

“U KBC Split preminula je naša jedna sugrađanka, gospođa u dobi od 93 godine, a koja je ranije bolovala od nekoliko kroničnih teških bolesti, što je uključivalo i tešku i kroniču bolest srca. Ona je iz Doma iz skupine koja je prebačena u KBC Split. Izražavam duboku sućut obitelji zbog ovog tragičnog događaja”, izvijestio je Julije Meštrović, ravnatelj KBC Split.

“Za ostale korisnike koji su u KBC Split, mogu reći da većina ima blage i umjerene simptome osnovne bolesti. Jedna osoba ima teže simptome, ali imajmo na umu da su to osobe visoke životne dobi s kroničnim bolestima. Izdvojio bih da je u KBC Split trenutno 94 pacijenata, od njih je 78 pozitivno na nalaz testa na koronavirus. Devetero ih je na respiratoru. Jedan pacijent odvojen od respirator vraća se u Dubrovnik, kazao je Mešrović.

Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, kaže da se ostatak štićenika iz doma neće evakuirati. “Nema smisla sada evakuirati dom jer su već bili u kontaktu. Jedna od mogućih ideja jest da se u svakoj sobi napravi screening, ali mogu biti lažno negativni”, dodaje. Podsjetimo, riječ je o domu čiji je drugi kat evakuiran u noći s utorka na srijedu. Sinoć je objavljeno da je 40 štićenika pozitivno na COVID-19.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.