Prati nas

Vijesti

Užas

Poslala je poštu pa obavijestila službenike da ima koronavirus? Policija demantira!

Provjerava se cijela obitelj zaražene žene, a kako neslužbeno doznaje RTL, svi su pozitivni na Covid-19.

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

Poštanski ured u zagrebačkom Zapruđu je zatvoren nakon što je danas prijepodne u njega ušla žena pozitivna na koronavirus. Došla je faksirati liječničku dokumentaciju. Kad je sve obavila, prisutne je obavijestila da je zaražena.

“Oko 9.15 jutros na Trgu Ivana Meštrovića žena koja je bila zaražena koronom i bila u samoizolaciji je došla u poštu, obavila što treba i onda javno rekla pred svima da ima koronu i da dezinficiraju poštu. Mi smo nakon toga zatvorili poslovnicu, pričekali epidemiologa, popisali sve ljude koji su bili unutra i dalje postupamo po napucima”, kazao je za RTL Valentino Rajković, Zapovjednik Civilne zaštite Novi Zagreb.

“Kad dezinficiramo poštu, epidemiolozi će vidjeti što će se ljudima koji su bili unutra, staviti ih na testiranje ili ne”, dodao je Rajković. Iz Hrvatske pošte rekli su da je iz preventivnih razloga zatvoren poštanski ured, obaviještena su nadležna tijela te će se postupiti sukladno uputama civilnog stožera.

Provjerava se cijela obitelj zaražene žene, a kako neslužbeno doznaje RTL, svi su pozitivni na Covid-19.

Poštanska službenica je sve krivo shvatila

Nekoliko sati nakon objave ove informacije, policija je izdala priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Danas, 8. travnja 2020. godine po zaprimljenoj informaciji da je nepoznata ženska osoba bila u prostoru pošte u Zapruđu kojom prilikom je navodno sama izjavila da boluje od korona virusa i da zbog toga dezinficiraju poštanski ured, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici.

Daljnjim provjerama na terenu, kroz razgovor sa zaposlenicima pošte i drugim obavljenim razgovorima, ono što je utvrđeno je da je u prostor pošte oko 9 sati ujutro doista i došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo poduzeće. Utvrđeno je da ona ne boluje od korona virusa, a papiri jesu od osobe koja je zaražena, međutim koja je upravo iza razloga da poštuje odluke Stožera civilne zaštite RH, strogo poštuje odluku i nalazi se u svom stanu te ne izlazi van tog prostora kako ne bi zarazio svoje sugrađane.

Žena koja je donijela doznake, njihova je susjeda koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njegovoj obitelji, koji se svi nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Stožera. Navedene papire preuzela je prije tri dana, a prilikom predavanja tih doznaka zaposlenici u pošti s ciljem dodatnog samozaštitnog ponašanja, imala je ljudsku potrebu napomenuti da se radi o doznakama osobe zaražene Covidom-19, a što je krivo shvaćeno od zaposlenice u smislu da je ona zaražena.

U ovom se slučaju radilo o krivom shvaćanju dodatnog upozorenja koje je ženska osoba imala potrebu reći, iako je prethodno postupala u skladu sa svim uputama i preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.