Prati nas

Show

Glazbom protiv epidemije

Stjepan Hauser večeras u Pulskoj areni. Koncert je, naravno, online

Naš proslavljeni čelist pridružuje se sve većem broju glazbenika koji svirkama online žele uveseliti publiku zatvorenu u svojim domovima, ali i prikupiti sredstva za borbu protiv koronavirusa.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Stjepan Hauser (screenshot: Youtube)

Večeras imate prilike uživati u još jednom vrhunskom glazbenom događaju. Točno u 19:00 sati na svojem Youtube kanalu naš će proslavljeni čelist, Stjepan Hauser, zasvirati za svoju vjernu publiku, ali i za sve one hrabre ljude koji se na prvoj liniji obrane bore protiv koronavirusa.

Stjepan je rođen u Puli pa je odabrao upravo svoj rodni grad  – i to pulsku Arenu – za ovakav poseban događaj.


Hauser očekuje mnogo publike koja će uživati u svirci – naravno, preko interneta. Koncert je i humanitarnog karaktera te će na ovaj način Hauser podržati Fond solidarnosti  kojim se prikupljaju sredstva za borbu protiv Covida-19.

Pogledajte Stjepanovu najavu koncerta i pridružite mu se točno u 19:00 sati.

.

Show

Jimmy Stanić je u studiju i ponovno snima, pridružila mu se i Barbara

Istinska legenda hrvatske glazbe, Jimmy Stanić (91), ponovno je u studiju gdje s Orkestrom Josipa Cvitanovića snima novi album. Na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Legendarni Jimmy Stanić ponovno je u studiju, što je vijest koja će sigurno razveseliti njegove brojne obožavatelje. Stanić (91) u studiju Croatia Recordsa snima novi album zajedno s Orkestrom Josipa Cvitanovića, a na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Život ove istinske ikone hrvatske glazbe sve je samo ne dosadan i uobičajen. Iako je s vremenom postao gotovo zaštitni znak Zagreba, rodom je iz Dubrovnika, što je možda manje poznato. Živi u Utrinama, iako je zapravo s Trešnjevke. Onu legendarnu bubu više ne vozi, iako ga je vjerno služila čak 30 godina.


Jimmy Stanić se oženio tek u 61. godini, a do 55. živio je kao pravi dečko – s mamom. Susret sa svojom suprugom Barbarom Trohar ovako je opisao: “Ugledao sam je s leđa, a potom pohitao da je vidim i s prednje strane”. Nije se, kaže, ranije ženio jer je čekao pravu i – dočekao je. 

No kao i u svakom braku, i u njihovom ima trzavica, ali sve se to brzo riješi. ”Naljutim se, ali ne mogu reći da se to na meni vidi. Naljute me neke stvari, ali onda ja to s Barbarom rešim”, kazao je Stanić.

Iako mu se bogata karijera proteže na više desetljeća i obilježena je brojnim hitovima poput “Prolazi sve…”, “Kobila Suzy”, “Prsluk pucam”, “Pokloni svoj mi foto”, “Dimnjačar” i mnogim drugima, od glazbe se, priznaje, nije obogatio.

”Ne, nažalost. Ja volim pevati. Nisam nikad nikom rekel – morate mi tolko platiti, inače ne bum peval. Rekel sam: ‘kolko možete tolko mi platite, jebi ga’. U Bosni mi je jedna gatara gatala pa mi veli: ‘dečko, ti ne buš nikad imal gomilu love, al – uvek bu ti kapalo…’ I, tak je do danas”, rekao je svojedobno za Jutarnji.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP