Prati nas

Vijesti

Jednim udarcem dvije muhe

Švedski model: Grad Lund pilećim gnojem rastjeruje ljude iz središnjeg parka

Švedski model borbe protiv koronavirusa još uvijek je predmet rasprava. Od jučer je nadograđen i kokošjim izmetom koji bi trebao poslužiti kao prirodni repelent za ljude.

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: Robert Bye/Unsplash)

Deseci tisuća Šveđana okupe se svake godine u Lundu kako bi proslavile Valpurginu noć koja se obilježava širom Skandinavije. No to je nešto što ove godine, zbog epidemije koronavirusa, vlasti ne žele, javlja BBC.

Iako u Švedskoj nije službeno proglašena karantena, ljudi su, pokazuju to podaci, svjesni fizičke distanciranosti. “Ipak, Lund bi mogao postati epicentar širenja koronavirusa posljednje noći u travnju”, tvrdi predsjednik tamošnjeg Odbora za okoliš Gustav Lundblad za novine Sydsvenskan.

Zagovarajući odluku o razbacivanja tona i tona pilećeg gnoja po središnjem parku, rekao je: “Dobivamo priliku pognojiti travnjake, a istovremeno će smrdjeti. Zato možda neće biti tako lijepo sjediti na njima i piti pivo.” Walpugina noć ostatak je poganskog slavljenja proljeća, piše BBC.

Švedska je u protekla 24 sata zabilježila 790 novih slučajeva koronavirusa čime je ukupan broj porastao na 21.092. Umrlih je do sada ukupno 2.586, a samo su u proteklom danu umrle 124 osobe.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.