Prati nas

Vijesti

Jednim udarcem dvije muhe

Švedski model: Grad Lund pilećim gnojem rastjeruje ljude iz središnjeg parka

Švedski model borbe protiv koronavirusa još uvijek je predmet rasprava. Od jučer je nadograđen i kokošjim izmetom koji bi trebao poslužiti kao prirodni repelent za ljude.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: Robert Bye/Unsplash)

Deseci tisuća Šveđana okupe se svake godine u Lundu kako bi proslavile Valpurginu noć koja se obilježava širom Skandinavije. No to je nešto što ove godine, zbog epidemije koronavirusa, vlasti ne žele, javlja BBC.

Iako u Švedskoj nije službeno proglašena karantena, ljudi su, pokazuju to podaci, svjesni fizičke distanciranosti. “Ipak, Lund bi mogao postati epicentar širenja koronavirusa posljednje noći u travnju”, tvrdi predsjednik tamošnjeg Odbora za okoliš Gustav Lundblad za novine Sydsvenskan.


Zagovarajući odluku o razbacivanja tona i tona pilećeg gnoja po središnjem parku, rekao je: “Dobivamo priliku pognojiti travnjake, a istovremeno će smrdjeti. Zato možda neće biti tako lijepo sjediti na njima i piti pivo.” Walpugina noć ostatak je poganskog slavljenja proljeća, piše BBC.

Švedska je u protekla 24 sata zabilježila 790 novih slučajeva koronavirusa čime je ukupan broj porastao na 21.092. Umrlih je do sada ukupno 2.586, a samo su u proteklom danu umrle 124 osobe.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP