Prati nas

Vijesti

Sad mogu na kavu

Capak objasnio zašto se blagajnice nedjeljom odmaraju, a konobarice ne: ‘Dobro je negdje popiti kavu’

Objavljeno

|

foto: LuckyLife11/Pixabay

Sutra će proraditi kafići i restorani kojima je Nacionalni stožer Civilne zaštite, za razliku od trgovina, dopustio rad nedjeljom.

Na redovnoj konferenciji za medije šef Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da će ugostiteljski objekti moći raditi sedam dana u tjednu. “Oni rade nedjeljom”, kazao je.

Na pitanje zašto je dopušteno svemu, osim trgovinama, rad nedjeljom, odgovorio je glavni državni epidemiolog, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak: “Mislim da je dobro da se negdje može popiti kava. Ono što je bio cilj, produžili smo radno vrijeme da smo ga produžili za 24 sata i na drugoj strani balansa smo htjeli oduzeti do radnog vremena i dogovorili smo se da to bude nedjelja.”

“Htjeli smo smanjiti mobilnost. Da ljudi nedjeljom, kada su slobodni, ne idu u trgovine više nego što je to potrebno i da se okupljaju i budu blizu jedni drugima i da postoji mogućnost prijenosa koronavirusa. Za ugostiteljske objekte smatramo da to nije velika mobilnost kao što je to za trgovine”, kazao je Capak. Ispravnost ovakve mjere opravdava činjenicom da upravo trgovci traže povratak radne nedjelje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.