Prati nas

Mozaik

Sjajan izum

Djevojčica osmislila ‘zastor za grljenje’ bake i djeda

Djevojčica Paige iz Kalifornije osmislila je plastični zastor za grljenje kako bi mogla zagrliti svoju baku i djeda čak i doba pandemije kad su im normalni zagrljaji privremeno onemogućeni.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Desetogodišnja djevojčica Paige osmislila je poseban najlonski zastor s rukavima pomoću kojega može zagrliti svoju baku i djeda čak i onda kad im je zbog pandemije normalan kontakt onemogućen.

Na ideju na napravi “zastor za grljenje” došla je kad je vidjela da ljudi koriste različite deke i pokrivače kako bi se zagrlili. Za svoj izum koristila je zastor za tuš-kabinu, vrećice sa zatvaračem, papirnate tanjure i ljepilo.

Paigina mama, Lindsay Okray, koja radi kao medicinska sestra u jednoj bolnici u Riversideu u Kaliforniji, kaže kako je njena kći satima radila na svojem izumu.

Zastor za grljenje montirala je na ulazna vrata u kući svoje bake i djeda te ih sada prilikom posjete može zagrliti bez opasnosti da im eventualno prenese virus.

Inače, Sjedinjene američke države prešle su psihološku granicu od 100.000 umrlih od koronavirusa, a zaraženo je više od milijun i 700 tisuća ljudi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.