Prati nas

Vijesti

Privremeni režim

Kako rade trgovine na Dan državnosti i u nedjelju 31. svibnja

Trgovine neće raditi danas na Dan državnosti jer zabrana rada praznicima i blagdanima još uvijek vrijedi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: MojeVrijeme.hr

Nakon što je Nacionalni stožer Civilne zaštite suspendirao svoju odluku o zabrani rada trgovina nedjeljom, neki će trgovački lanci otvoriti svoja vrata, a drugi će pričekati još jedan tjedan. Razlog je, priopćili su neki, zakonska odredba koja predviđa da se radniku takva odluka mora priopćiti tjedan dana ranije.

Trgovine neće raditi danas na Dan državnosti jer zabrana rada praznicima i blagdanima još uvijek vrijedi.


Tko će raditi u nedjelju?

  • Najveći domaći trgovački lanac Konzum danas, na Dan državnosti, neće raditi, dok će u nedjelju raditi prema nedjeljnom rasporedu.
  • Ni trgovine Lidla na Dan državnosti ne rade, dok se u nedjelju vraćaju na svoj redovit način rada.
  • I Sparovi radnici danas će se odmarati, a sutra će ipak raditi.
  • Sve trgovine Kauflanda i na Dan državnosti i u nedjelju bit će zatvorene.
  • Tommy će zatvoriti svoje trgovine za praznik, no radit će u nedjelju.
  • Plodine ne rade na praznik, no otvorit će vrata u nedjelju.
  • Trgovine Peveca bit će zatvorene.
  • Trgovine Bauhausa bit će zatvorene.

.

Vijesti

Epidemiološke mjere ne biralištima su stroge, ponesite svoju kemijsku olovku

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Počeli su parlamentarni izbori na biralištima u Hrvatskoj. Pred nekim biračkim mjestima zabilježene su redovi, no ne čeka se previše, govore nam građani koji već obavili svoju građansku dužnost.

Prema dostupnim podacima, za glasanje se prijavilo oko 500 građana koji su u samoizolaciji i za njih će biti organizirano “biralište na kućnom pragu”.


Na službenim biralištima propisane su stroge epidemiološke mjere za birače, 70 tisuća članova biračkih odbora, oko 8700 promatrača i predstavnike medija.

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati, nose li masku, kratko će je skinuti kod provjere identiteta. U prostoriju ulaze i izlaze jedan po jedan, poštuju razmak od metra i pol kojeg drže i dok čekaju ulazak na biračko mjesto.

Članovi biračkih odbora obvezno nose maske, preporučeno im je nošenje rukavica, redovita dezinfekcija ruku. Prostoriju u kojoj se nalazi biračko mjesto treba prozračivati više puta na izborni dan, a površine koje se često dodiruju (stolovi, kemijske olovke) više puta prebrisati dezinficijensom.

I promatrači moraju dezinficirati ruke, obvezno nositi masku, preporučeno im je nošenje rukavica. Ne nose li zaštitnu opremu, može ih se udaljiti sa biračkog mjesta.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP