Prati nas

Show

Danas kada postajem...

Miroslav Škoro otkrio da nikada nije dao pionirsku zakletvu, nije primio kapu ni maramu

‘Ja sam postao generalni konzul, a nisam bio član HDZ-a. Izašao sam iz toga jer se nisam slagao s politikom koju su provodili ti ljudi. Imali su novaca za pepeljare, za pršute, sireve, kravate, glupe knjige, ali nisu imali novce da plate ljudima karte da dođu iz Pečuha u Zagreb na predstavu da održavamo te veze’, kazao je popularni pjevač i političar.

Objavljeno

|

Miroslav Škoro (screenshot: Youtube)

Predsjednik Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro za Novu TV otkrio je da tehnički nikada nije položio pionirsku zakletvu. Naime, novi vođa desnice i nekadašnji generalni konzul RH u Pečuhu odgovorio je na pitanje je li pionir HDZ-a i je li ga Ivo Sanader pogurao u karijeri.

“Faktografski gledano, ja nisam čak bio ni Titov pionir jer sam na dan primanja u pionire imao upalu pluća tako da nisam primio onu kapu i maramu”, kazao je Škoro.

“Što se tiče HDZ-a, definitivno nisam njihov pionir. Ako je netko bio problem HDZ-a, čak i kad sam bio njihov dio, to sam bio ja. Ja sam postao generalni konzul, a nisam bio član HDZ-a. Izašao sam iz toga jer se nisam slagao s politikom koju su provodili ti ljudi. Imali su novaca za pepeljare, za pršute, sireve, kravate, glupe knjige, ali nisu imali novce da plate ljudima karte da dođu iz Pečuha u Zagreb na predstavu da održavamo te veze. Ja sam izašao iz Sabora, Sanaderu sam jasno rekao da ne želim sudjelovati u tome, ali sam mandat pošteno vratio, dakle, stavljati me u taj kontekst je u najmanju ruku zločesto”, objasnio je.

Osvrnuo se i na novac koji je zaradio: “Svaki novčić koji sam zaradio, zaradio sam na pozornici, za mikrofonom, svojim radom i talentom. Nije mi HDZ pisao ‘Ne dirajte mi ravnicu’, ni ‘Matu’ ni ‘Sude mi’ ni ‘Milo moje’. Ljudi na slavljima i na sahranama znaju zapjevati moje pjesme… Etiketiranje tog tipa je stvar prošlosti. Etiketiranje su doživjeli i moj otac, i djed i stričevi i meni je toga dosta. Ja to vrijeme prezirem.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.