Prati nas

Show

Danas kada postajem...

Miroslav Škoro otkrio da nikada nije dao pionirsku zakletvu, nije primio kapu ni maramu

‘Ja sam postao generalni konzul, a nisam bio član HDZ-a. Izašao sam iz toga jer se nisam slagao s politikom koju su provodili ti ljudi. Imali su novaca za pepeljare, za pršute, sireve, kravate, glupe knjige, ali nisu imali novce da plate ljudima karte da dođu iz Pečuha u Zagreb na predstavu da održavamo te veze’, kazao je popularni pjevač i političar.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Miroslav Škoro (screenshot: Youtube)

Predsjednik Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro za Novu TV otkrio je da tehnički nikada nije položio pionirsku zakletvu. Naime, novi vođa desnice i nekadašnji generalni konzul RH u Pečuhu odgovorio je na pitanje je li pionir HDZ-a i je li ga Ivo Sanader pogurao u karijeri.

“Faktografski gledano, ja nisam čak bio ni Titov pionir jer sam na dan primanja u pionire imao upalu pluća tako da nisam primio onu kapu i maramu”, kazao je Škoro.


“Što se tiče HDZ-a, definitivno nisam njihov pionir. Ako je netko bio problem HDZ-a, čak i kad sam bio njihov dio, to sam bio ja. Ja sam postao generalni konzul, a nisam bio član HDZ-a. Izašao sam iz toga jer se nisam slagao s politikom koju su provodili ti ljudi. Imali su novaca za pepeljare, za pršute, sireve, kravate, glupe knjige, ali nisu imali novce da plate ljudima karte da dođu iz Pečuha u Zagreb na predstavu da održavamo te veze. Ja sam izašao iz Sabora, Sanaderu sam jasno rekao da ne želim sudjelovati u tome, ali sam mandat pošteno vratio, dakle, stavljati me u taj kontekst je u najmanju ruku zločesto”, objasnio je.

Osvrnuo se i na novac koji je zaradio: “Svaki novčić koji sam zaradio, zaradio sam na pozornici, za mikrofonom, svojim radom i talentom. Nije mi HDZ pisao ‘Ne dirajte mi ravnicu’, ni ‘Matu’ ni ‘Sude mi’ ni ‘Milo moje’. Ljudi na slavljima i na sahranama znaju zapjevati moje pjesme… Etiketiranje tog tipa je stvar prošlosti. Etiketiranje su doživjeli i moj otac, i djed i stričevi i meni je toga dosta. Ja to vrijeme prezirem.”

.

Show

Jimmy Stanić je u studiju i ponovno snima, pridružila mu se i Barbara

Istinska legenda hrvatske glazbe, Jimmy Stanić (91), ponovno je u studiju gdje s Orkestrom Josipa Cvitanovića snima novi album. Na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Legendarni Jimmy Stanić ponovno je u studiju, što je vijest koja će sigurno razveseliti njegove brojne obožavatelje. Stanić (91) u studiju Croatia Recordsa snima novi album zajedno s Orkestrom Josipa Cvitanovića, a na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Život ove istinske ikone hrvatske glazbe sve je samo ne dosadan i uobičajen. Iako je s vremenom postao gotovo zaštitni znak Zagreba, rodom je iz Dubrovnika, što je možda manje poznato. Živi u Utrinama, iako je zapravo s Trešnjevke. Onu legendarnu bubu više ne vozi, iako ga je vjerno služila čak 30 godina.


Jimmy Stanić se oženio tek u 61. godini, a do 55. živio je kao pravi dečko – s mamom. Susret sa svojom suprugom Barbarom Trohar ovako je opisao: “Ugledao sam je s leđa, a potom pohitao da je vidim i s prednje strane”. Nije se, kaže, ranije ženio jer je čekao pravu i – dočekao je. 

No kao i u svakom braku, i u njihovom ima trzavica, ali sve se to brzo riješi. ”Naljutim se, ali ne mogu reći da se to na meni vidi. Naljute me neke stvari, ali onda ja to s Barbarom rešim”, kazao je Stanić.

Iako mu se bogata karijera proteže na više desetljeća i obilježena je brojnim hitovima poput “Prolazi sve…”, “Kobila Suzy”, “Prsluk pucam”, “Pokloni svoj mi foto”, “Dimnjačar” i mnogim drugima, od glazbe se, priznaje, nije obogatio.

”Ne, nažalost. Ja volim pevati. Nisam nikad nikom rekel – morate mi tolko platiti, inače ne bum peval. Rekel sam: ‘kolko možete tolko mi platite, jebi ga’. U Bosni mi je jedna gatara gatala pa mi veli: ‘dečko, ti ne buš nikad imal gomilu love, al – uvek bu ti kapalo…’ I, tak je do danas”, rekao je svojedobno za Jutarnji.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP