Prati nas

Vijesti

Suho meso

Muškarac (67) iz Bjelovara ukrao je hrane u vrijednosti 1.150 kuna. Sada mora u zatvor na šest mjeseci

Nakon osuđujuće prvostupanjske presude žalio se na količinu ukradenih proizvoda, njih ukupno 15, tvrdeći da toliku količinu ne bi mogao sam iznijeti radi bolesne kralježnice.

Objavljeno

|

foto: Alex Guillaume/Unsplash

Miroslav S., 67-godišnjak iz okolice Bjelovara, stari je poznanik policije i pravosuđa, a u ovom slučaju je riječ o kazni zatvora u trajanju od šest mjeseci koju će morati odslužiti zbog krađe u trgovini 2018. godine, piše Bjelovar.live.

Županijski sud u Slavonskom Brodu odbio je žalbu okrivljenika, ali i žalbu državnog odvjetništva te time potvrdio prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Bjelovaru kojom je spomenuti osuđen na pola godine zatvora. Krađa se dogodila 5. rujna 2018. godine u trgovačkom centru Lidl u Križevcima. Okrivljeni je oko 14.30 sati u jednu veliku vrećicu natrpao suhomesnate proizvode i prošao pored blagajne bez plaćanja.

“Bio sam gladan i nisam imao što jesti. Zadnja tri dana nisam ništa pojeo”, branio se okrivljeni Miroslav tijekom kaznenog postupka. Inače nije u mirovini i nema stalna primanja.

Oglas

Nakon osuđujuće prvostupanjske presude žalio se na količinu ukradenih proizvoda, njih ukupno 15, tvrdeći da toliku količinu ne bi mogao sam iznijeti radi bolesne kralježnice. No cilj te žalbe bio je zapravo ukupan iznos ukradenih stvari koji se s višekratnom vrećicom koja je koštala 9,99 kuna, popeo na 1.150,84 kune.

Da je kojim slučajem iznos ukradene robe bio manji od 1000 kuna, okrivljeni u tom slučaju ne bi bio kazneno gonjen po službenoj dužnosti, već bi Lidl naknadu štete morao potraživati putem privatne parnice. Kako je muškarac zbog sličnih slučajeva osuđivan i ranije, sud ovog puta nije imao milosti te mu je izrekao zatvorsku kaznu.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.