Prati nas

Vijesti

Suho meso

Muškarac (67) iz Bjelovara ukrao je hrane u vrijednosti 1.150 kuna. Sada mora u zatvor na šest mjeseci

Nakon osuđujuće prvostupanjske presude žalio se na količinu ukradenih proizvoda, njih ukupno 15, tvrdeći da toliku količinu ne bi mogao sam iznijeti radi bolesne kralježnice.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Alex Guillaume/Unsplash

Miroslav S., 67-godišnjak iz okolice Bjelovara, stari je poznanik policije i pravosuđa, a u ovom slučaju je riječ o kazni zatvora u trajanju od šest mjeseci koju će morati odslužiti zbog krađe u trgovini 2018. godine, piše Bjelovar.live.

Županijski sud u Slavonskom Brodu odbio je žalbu okrivljenika, ali i žalbu državnog odvjetništva te time potvrdio prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Bjelovaru kojom je spomenuti osuđen na pola godine zatvora. Krađa se dogodila 5. rujna 2018. godine u trgovačkom centru Lidl u Križevcima. Okrivljeni je oko 14.30 sati u jednu veliku vrećicu natrpao suhomesnate proizvode i prošao pored blagajne bez plaćanja.


“Bio sam gladan i nisam imao što jesti. Zadnja tri dana nisam ništa pojeo”, branio se okrivljeni Miroslav tijekom kaznenog postupka. Inače nije u mirovini i nema stalna primanja.

Nakon osuđujuće prvostupanjske presude žalio se na količinu ukradenih proizvoda, njih ukupno 15, tvrdeći da toliku količinu ne bi mogao sam iznijeti radi bolesne kralježnice. No cilj te žalbe bio je zapravo ukupan iznos ukradenih stvari koji se s višekratnom vrećicom koja je koštala 9,99 kuna, popeo na 1.150,84 kune.

Da je kojim slučajem iznos ukradene robe bio manji od 1000 kuna, okrivljeni u tom slučaju ne bi bio kazneno gonjen po službenoj dužnosti, već bi Lidl naknadu štete morao potraživati putem privatne parnice. Kako je muškarac zbog sličnih slučajeva osuđivan i ranije, sud ovog puta nije imao milosti te mu je izrekao zatvorsku kaznu.

.

Vijesti

Naivna starica povjerovala je telefonskom pozivu pa je ostala bez više tisuća kuna

Zagrebačka policija izvijestila je o novom slučaju prijevare starije osobe.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Kako do novca iz drugog stupa?

Zagrebačka policija izvijestila je o novom slučaju prijevare starije osobe.

“Jučer, 1. lipnja oko 11 sati i 20 minuta u Novom Zagrebu u Pičmanovoj ulici, nepoznati muškarac nazvao je 80-godišnjakinju, lažno se predstavio kao službena osoba. Naveo je da ima saznanja da oštećena ima krivotvoren novac kojim je plaćala u trgovini te da će poslati službenu osobu da pregleda novčanice”, kažu u Policijskoj upravi zagrebačkoj.


Naivna starica povjerovala je u navedeno te je po dolasku muškarca na adresu predala novac i bankovnu karticu. Kasnije je shvatila da je prevarena. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP