Prati nas

Vijesti

Deseti saziv

Predsjednik Milanović objavio je datum održavanja parlamentarnih izbora

Odluka o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor stupa na snagu 2. lipnja 2020. godine, stoji u priopćenju. Dan kasnije počinju teći izborni rokovi, među kojima i rok od 14 dana u kojemu političke stranke, neovisne liste i kandidati, moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati svoje liste.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screnshot: HRT)

“Danas sam donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Izbori će se održati u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine”, objavio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Izbori na biralištima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske održat će se u subotu i nedjelju, 4. i 5. srpnja.


Odluka o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor stupa na snagu 2. lipnja 2020. godine, stoji u priopćenju. Dan kasnije počinju teći izborni rokovi, među kojima i rok od 14 dana u kojemu političke stranke, neovisne liste i kandidati, moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati svoje liste, napominje Hina.

Povjerenstvo zatim ima rok od 48 sati da objaviti zbirnu listu pravovaljanih listi i kandidatura, čime će krenuti službena izborna promidžba. S obzirom na to da se još uvijek nalazimo u izvanrednim uvjetima zbog epidemije koronavirusa, DIP bi preporuke o održavanju izbora trebao zatražiti od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP