Prati nas

Vijesti

Opasan aerosol

Zbog koronavirusa na plažama neće biti ručnik do ručnika, držat će se razmak pri plivanju i ronjenju

Posebno je naglasio opasnosti plivanja i ronjenja, budući da su to sportovi pri kojima se izbacuju ogromne količine kapljica iz nosa i usta.

Objavljeno

|

foto: Erik Dungan/Unsplash

U protekla 24 sata zabilježeno je 7 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je ukupan broj oboljelih 2.119, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

“Imamo dvije osobe koje su preminule u Koprivnici, riječ je o osobama muškog spola 1924. i 1932. godišta s ospežnim kroničnim bolestima. Ukupno je umrlih 85”, kazao je ministar.

Ukupan broj ozdravljenih je 1601, što je 41 ozdravljeni više, od toga ih je 618 otpušteno iz bolnice. U samoizolaciji je 18.679 osoba.

Ministar je potvrdio ranije navode šefa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka o režimu koji će važiti na plažama ovoga ljeta. Posebno je naglasio opasnosti plivanja i ronjenja, budući da su to sportovi pri kojima se izbacuju ogromne količine kapljica iz nosa i usta.

“Mislim da oko toga neće biti problema. Svijest i disciplina građana je oko toga da se drži fizička distanca.  Neće se čekjati na red za ulazak u vodu nego će se ulaziti kako se želi. Jedino je bitno da se ne prilazi u blizinu ljudi, jer se prilikom plivanja i ronjenja oslobađa aerosol. Neće biti ručnik do ručnika, ali uz mjere fizičkog distanciranja vjerujem da ćemo uživati u moru”, kazao je Beroš.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.