Prati nas

Show

Pop veteran

Björn (75) iz ABBA-e ne odustaje; ljubav vodi četiri puta tjedno

Osim toga, švedski glazbenik kaže da kod sebe najviše ne voli probleme sa samopuzdanjem i pomalo cinični pesimizam.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Björn Ulvaeus (foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia)

Björn Christian Ulvaeus, 75-godišnji glazbenik najpoznatiji kao dio švedskog kvarteta ABBA, u kratkom je razgovoru za The Guardian kazao kako ni u zrelim godinama ne odustaje od tjelesne ljubavi.

Na pitanje koliko često vodi ljubav, odgovorio je: “Četiri puta tjedno, Imam 75 godina i ne mogu više od toga.” Osim toga, Ulvaeus tvrdi da bi, da nema koronavirusa, proživljavao najsretnije dane svog života. “Cijeli život sam bio pot pritiskom, želio sam nešto postići. Toga više nema i osjećam se slobodno. Kad nakratko zaboravim na koronavirus i klimatske promijene, sretan sam.”


Čovjek kojem se Ulvaeus najviše divi jest osnivač Microsofta Bill Gates. “Ne samo zbog onoga što je napravio s Microsoftom, već i zbog fondacije koju je stvorio sa suprugom Melindom. Podupiru, po mojem mišljenju, drugu najvažniju stvar koja će svijet učiniti boljim – osnaživanje djevojčica i žena.”

Osim toga, švedski glazbenik kaže da kod sebe najviše ne voli probleme sa samopuzdanjem i pomalo cinični pesimizam.”To je iracionalno i ide protiv mojeg intelekta. Stalna borba. Kod drugih mrzim nepoštenje i prezir prema istini i znanosti koji populistički lideri koriste kako bi ugodili svojim sljedbenicima.”

Ulvaeus je bio oženjen s kolegicom iz benda Agnethom Fältskog u razdoblju između 1971. i 1979. i iz tog braka imaju dvoje djece, Christiana i Lindu. Iz drugog braka s Lenom Källersjö s kojom se oženio 1981. ima dvoje djece, Emmu i Annu.

.

Show

Olja Balašević (61) pokazala zavidnu liniju i sportski duh

Olivera Balašević, supruga Panonskog mornara Đorđa i bivša profesorica tjelesnog, i sama se prihvatila pisanja. Njezin prvijenac “Planeta Dvorište” idealno je ljetno štivo.

Silvija Novak

Objavljeno

|

“Svaka čast, kakvo tijelo i kakav skok”, “Prezgodna, prkosi vremenu”, “Jednom sportašica – uvijek sportašica” – samo su neki od oduševljenih komentara koji se mogu pročitati ispod najnovije Instagram objave Olivere Balašević, supruge Đorđa Balaševića koja je prije nekoliko tjedana napunila 61 godinu.

Doista, forma gospođe Olje je besprijekorna, no stoj na rukama te skok u bazen nije izvela tek tako već se usput prisjetila i jedne anegdote iz svojeg djetinjstva:


“Kupači sa obe strane reke kao i prolaznici preko mosta bili su, naravno, šokirani. Rekoh da sam bila  žgoljava, sićušna za svoje godine, pa je bilo  pravo čudo već i to  što toliko dete uopšte ume da pliva, a skok je sve ostavio bez daha. Sve osim mene, svom srećom. U odnosu na skokove koje sam kasnije činila u životu bio je krajnje jednostavan, na noge, sa vrlo niskim koeficijentom težine, kako bi to kasnije opisao moj trener Boris Pavlov, ali tih par sekundi  ne zaboravljaju se nikad. Bila sam laka kao pero, izronila sam takoreći još zaranjujući, kao zabačeni plutani plovak, i verovatno su posmatrači bili ushićeni, ali ni slučajno nisam bila uplašena, možda tek malo razočarana što nisam duže ostala u vazduhu. Dečaci iz dvorišta propustili su moj prvi skok, što sam uostalom i htela, lukavo isplivavši posle prvog skoka na drugoj strani,  samo da im ne bi palo na pamet da me  odgovaraju od sledećeg pokušaja. Okupili su se na obali uz prateći žamor koji je najavio da sam ponovo uz Radeta na ogradi mosta, i nisam bila sigurna da li mi to mašu ili se hvataju za glavu, ali sam izronivši dobro videla kako Zoran trčeći odlazi ka kući, u nameri da bar blagovremeno prijavi mami i time najveći deo neizbežne kazne prebaci na mene.”

Prelistajte galeriju fotografija u originalnoj objavi:

Ovaj tekst dio je iz Oljine knjige autobiografskih zapisa “Planeta Dvorište” objavljene prošle godine u kojem prepričava dosad nepoznate detalje iz svojeg ne uvijek lakog djetinjstva i pokazuje da riječima barata gotovo jednako vješto kao i njezin suprug Đole.

Nekako paralelno s objavom knjige (ne prve, već prve koju je imala strpljenja napisati, kako sama kaže), Olja se priključila i društvenim mrežama, točnije Instagramu, na kojem objavljuje isječke iz svoje knjige prisjećajući se djetinjstva i mladosti u Zrenjaninu.

Tražite li idealno ljetno štivo, možda je za vas upravo „Planeta Dvorište“, a usput možete vježbati skokove u vodu po uzoru na Oliveru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP