Prati nas

Show

Pop veteran

Björn (75) iz ABBA-e ne odustaje; ljubav vodi četiri puta tjedno

Osim toga, švedski glazbenik kaže da kod sebe najviše ne voli probleme sa samopuzdanjem i pomalo cinični pesimizam.

Objavljeno

|

Björn Ulvaeus (foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia)

Björn Christian Ulvaeus, 75-godišnji glazbenik najpoznatiji kao dio švedskog kvarteta ABBA, u kratkom je razgovoru za The Guardian kazao kako ni u zrelim godinama ne odustaje od tjelesne ljubavi.

Na pitanje koliko često vodi ljubav, odgovorio je: “Četiri puta tjedno, Imam 75 godina i ne mogu više od toga.” Osim toga, Ulvaeus tvrdi da bi, da nema koronavirusa, proživljavao najsretnije dane svog života. “Cijeli život sam bio pot pritiskom, želio sam nešto postići. Toga više nema i osjećam se slobodno. Kad nakratko zaboravim na koronavirus i klimatske promijene, sretan sam.”

Čovjek kojem se Ulvaeus najviše divi jest osnivač Microsofta Bill Gates. “Ne samo zbog onoga što je napravio s Microsoftom, već i zbog fondacije koju je stvorio sa suprugom Melindom. Podupiru, po mojem mišljenju, drugu najvažniju stvar koja će svijet učiniti boljim – osnaživanje djevojčica i žena.”

Osim toga, švedski glazbenik kaže da kod sebe najviše ne voli probleme sa samopuzdanjem i pomalo cinični pesimizam.”To je iracionalno i ide protiv mojeg intelekta. Stalna borba. Kod drugih mrzim nepoštenje i prezir prema istini i znanosti koji populistički lideri koriste kako bi ugodili svojim sljedbenicima.”

Ulvaeus je bio oženjen s kolegicom iz benda Agnethom Fältskog u razdoblju između 1971. i 1979. i iz tog braka imaju dvoje djece, Christiana i Lindu. Iz drugog braka s Lenom Källersjö s kojom se oženio 1981. ima dvoje djece, Emmu i Annu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.