Prati nas

Show

Pojačaj radio!

Čolićev koncert u Opatiji održat će se prema planu 18. srpnja

Jedna od najvećih glazbenih zvijezda ovih prostora, Zdravko Čolić, održat će koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji 18. srpnja.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Zdravko Čolić (foto: pr/Hamar media)

Iako su zbog epidemije novog koronavirusa mnoga događanja morala biti odgođena ili čak otkazana, koncert jedne od najvećih glazbenih zvijezda na ovim prostorima održat će se kao što je i planirano: Zdravko Čolić nastupit će 18. srpnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Nakon stresa koji nam je priuštila korona, vrijeme je za uživanje u dobroj glazbi pod vedrim nebom , a legendarni Čolić će bez sumnje i ovoga puta pripremiti koncert za pamćenje.


“Vječni mladić” iz Sarajeva ušao je već u sedamdesetu godinu, no njegova glazba i dalje je rado slušana među svim generacijama. Čolić je svojedobno bio najpopularniji pjevač Jugoslavije čije su se ploče prodavale u stotinama tisuća primjeraka.

No dok su za njim uzdisale žene diljem bivše države, njegovo je srce osvojila supruga Sandra s kojom se vjenčao 2001. godine te s njom dobio dvije kćeri Unu (18) i Laru (13).

https://www.youtube.com/watch?v=GutzFHfrWrg

No jeste li znali da je ovaj neprikosnoveni kralj jugoslavenske glazbe silno želio i svjetsku karijeru za što je čak osmišljen i pseudonim Dravco?

Dok ponavljate tekstove njegovih pjesama kako biste se pripremili za koncert u Opatiji, prisjetite se i našeg teksta o pokušajima inozemne karijere Zdravka Čolića te poslušajte kako je zvučao na njemačkom jeziku.

.

Show

Olja Balašević (61) pokazala zavidnu liniju i sportski duh

Olivera Balašević, supruga Panonskog mornara Đorđa i bivša profesorica tjelesnog, i sama se prihvatila pisanja. Njezin prvijenac “Planeta Dvorište” idealno je ljetno štivo.

Silvija Novak

Objavljeno

|

“Svaka čast, kakvo tijelo i kakav skok”, “Prezgodna, prkosi vremenu”, “Jednom sportašica – uvijek sportašica” – samo su neki od oduševljenih komentara koji se mogu pročitati ispod najnovije Instagram objave Olivere Balašević, supruge Đorđa Balaševića koja je prije nekoliko tjedana napunila 61 godinu.

Doista, forma gospođe Olje je besprijekorna, no stoj na rukama te skok u bazen nije izvela tek tako već se usput prisjetila i jedne anegdote iz svojeg djetinjstva:


“Kupači sa obe strane reke kao i prolaznici preko mosta bili su, naravno, šokirani. Rekoh da sam bila  žgoljava, sićušna za svoje godine, pa je bilo  pravo čudo već i to  što toliko dete uopšte ume da pliva, a skok je sve ostavio bez daha. Sve osim mene, svom srećom. U odnosu na skokove koje sam kasnije činila u životu bio je krajnje jednostavan, na noge, sa vrlo niskim koeficijentom težine, kako bi to kasnije opisao moj trener Boris Pavlov, ali tih par sekundi  ne zaboravljaju se nikad. Bila sam laka kao pero, izronila sam takoreći još zaranjujući, kao zabačeni plutani plovak, i verovatno su posmatrači bili ushićeni, ali ni slučajno nisam bila uplašena, možda tek malo razočarana što nisam duže ostala u vazduhu. Dečaci iz dvorišta propustili su moj prvi skok, što sam uostalom i htela, lukavo isplivavši posle prvog skoka na drugoj strani,  samo da im ne bi palo na pamet da me  odgovaraju od sledećeg pokušaja. Okupili su se na obali uz prateći žamor koji je najavio da sam ponovo uz Radeta na ogradi mosta, i nisam bila sigurna da li mi to mašu ili se hvataju za glavu, ali sam izronivši dobro videla kako Zoran trčeći odlazi ka kući, u nameri da bar blagovremeno prijavi mami i time najveći deo neizbežne kazne prebaci na mene.”

Prelistajte galeriju fotografija u originalnoj objavi:

Ovaj tekst dio je iz Oljine knjige autobiografskih zapisa “Planeta Dvorište” objavljene prošle godine u kojem prepričava dosad nepoznate detalje iz svojeg ne uvijek lakog djetinjstva i pokazuje da riječima barata gotovo jednako vješto kao i njezin suprug Đole.

Nekako paralelno s objavom knjige (ne prve, već prve koju je imala strpljenja napisati, kako sama kaže), Olja se priključila i društvenim mrežama, točnije Instagramu, na kojem objavljuje isječke iz svoje knjige prisjećajući se djetinjstva i mladosti u Zrenjaninu.

Tražite li idealno ljetno štivo, možda je za vas upravo „Planeta Dvorište“, a usput možete vježbati skokove u vodu po uzoru na Oliveru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP