Prati nas

Show

Jedva čekamo!

Danas počinje snimanje nastavka kultnog filma ‘Tko pjeva zlo ne misli”

Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo.

Objavljeno

|

foto: HRT

HRT će u jesenskoj shemi prikazati novu domaću seriju “Dnevnik velikog Perice”, čija se radnja nastavlja tridesetak godina nakon kultnog filma Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli. Kako je priopćila javna televizija, snimanje počinje danas.

Serija reanimira duh hrvatskog filmskog klasika produžujući živote nekim junacima u novom, drukčijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu. Film Kreše Golika “Tko pjeva zlo” ne misli najbolji je hrvatski film prema izboru filmskih kritičara i jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije.

U novoj seriji Dnevnik velikog Perice kroz šest epizoda pratit ćemo događanja u životu Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. godine. Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do glazbe, od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i utjecajniji.

Oglas

Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, događa se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi koja će zaintrigirati gledatelje.

Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke i Albino Uršić. Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo. U ostalim ulogama bit će Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Iva Visković i mnogi drugi.

Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, glazbeni producent i aranžer Coco Mosquito, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Željka Franulović, slikarica maske Ana Bulajić Črček. Za HRT seriju proizvodi producent Croatia film, a urednica je Zinka Kiseljak.

Producenti u ime Croatia filma su Biserka Mihalić i Željko Zima, a autor, scenarist i izvršni producent serije Dnevnik velikog Perice Albino Uršić.

Snimanje počinje 15. lipnja i trajat će do sredine kolovoza na brojnim lokacijama u Zagrebu i okolici. Gledatelji će seriju moći premijerno pratiti na Prvom programu Hrvatske televizije u jesenskoj shemi, kao i putem platforme HRTi.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.