Prati nas

Show

Odjeb je lansiran

I Kolinda je pokazala srednji prst Škori: ‘Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala baju’

‘Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja.’

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (privatni album)

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pridružila se reakcijama brojnih žena na izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju u slučaju žena koje su silovane. 

Nesumnjivo, dizanjem srednjeg prsta predsjednica je pružila i potporu HDZ-u u predizbornoj utrci, budući da Škoro računa baš na dio nezadovoljnika u biračkoj bazi vladajuće stranke. Ipak, fotografiju snimljenu na balkonu zagrebačkog stana nije objavila na službenom Facebooku, već ju je poslala Jutarnjem listu.

“Pridružujem se svim ženama koje ovim ‘nepristojnim’ činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će ‘baja’ reći.”

“Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju”, rekla je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za Jutarnji list i poslala fotografiju sebe kako pokazuje srednji prst.

Serijsko dizanje srednjeg prsta pokrenula je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš (HNS) koja je na Facebooku uz fotografiju dopisala: “Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj!”

Škoro je, naime, ranije rekao kako bi se žene koje su zatrudnjele silovanjem o tome trebaju li pobaciti ili ne – trebale posavjetovati s obitelji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.