Prati nas

Vijesti

Besplatno

Ovo su lokacije na kojima u Zagrebu možete preuzeti besplatne maske

Zaštitne maske, dvije po osobi, mogu se preuzeti na nekoliko lokacija u vremenu od 8-20 sati, objavljeno je iz Grada.

Objavljeno

|

Mogu li koronu dobiti dva puta?
foto: Pete Linforth/Pixabay/Tai's Captures/Unsplash

Grad Zagreb počeo je s podjelom besplatnih zaštitnih maski, a kako bi građani mogli nesmetano koristiti javni prijevoz u kojem su maske obavezne.

Zaštitne maske, dvije po osobi, mogu se preuzeti na nekoliko lokacija u vremenu od 8-20 sati, objavljeno je iz Grada.

Umirovljenici

218 mjesnih odbora Grada Zagreba – Osobama starijim od 65 godina s prebivalištem ili boravištem na području Mjesnog odbora, a što se dokazuje osobnom iskaznicom ili drugim službenim dokumentom sa slikom.

Korisnici javnog prijevoza

Lokacije Crvenog križa: Ilica 223 i Siget 18a – predočiti važeću voznu kartu.

Korisnici pučkih kuhinja

Također, po dvije zaštitne maske će se, od sutra 26. lipnja, podijeliti i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji putem Ustanove “Dobri dom” Grada Zagreba i to na lokaciji pučke kuhinje na kojoj uobičajeno preuzimaju obroke od 11 do 13:30 sati (Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6).

Pored navedenog, danas je u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove “Dobri dom” Grada Zagreba podijeljeno 150 paketa hrane za socijalno ugrožene osobe s invaliditetom.

Osim hrane, u paketima je dostavljeno i 300 zaštitnih maski.
Molimo sve da prilikom preuzimanja zaštitnih maski poštuju mjere socijalnog distanciranja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.