Prati nas

Vijesti

Besplatno

Ovo su lokacije na kojima u Zagrebu možete preuzeti besplatne maske

Zaštitne maske, dvije po osobi, mogu se preuzeti na nekoliko lokacija u vremenu od 8-20 sati, objavljeno je iz Grada.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Mogu li koronu dobiti dva puta?
foto: Pete Linforth/Pixabay/Tai's Captures/Unsplash

Grad Zagreb počeo je s podjelom besplatnih zaštitnih maski, a kako bi građani mogli nesmetano koristiti javni prijevoz u kojem su maske obavezne.

Zaštitne maske, dvije po osobi, mogu se preuzeti na nekoliko lokacija u vremenu od 8-20 sati, objavljeno je iz Grada.


Umirovljenici

218 mjesnih odbora Grada Zagreba – Osobama starijim od 65 godina s prebivalištem ili boravištem na području Mjesnog odbora, a što se dokazuje osobnom iskaznicom ili drugim službenim dokumentom sa slikom.

Korisnici javnog prijevoza

Lokacije Crvenog križa: Ilica 223 i Siget 18a – predočiti važeću voznu kartu.

Korisnici pučkih kuhinja

Također, po dvije zaštitne maske će se, od sutra 26. lipnja, podijeliti i korisnicima prava na prehranu u pučkoj kuhinji putem Ustanove “Dobri dom” Grada Zagreba i to na lokaciji pučke kuhinje na kojoj uobičajeno preuzimaju obroke od 11 do 13:30 sati (Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6).

Pored navedenog, danas je u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanove “Dobri dom” Grada Zagreba podijeljeno 150 paketa hrane za socijalno ugrožene osobe s invaliditetom.

Osim hrane, u paketima je dostavljeno i 300 zaštitnih maski.
Molimo sve da prilikom preuzimanja zaštitnih maski poštuju mjere socijalnog distanciranja.

.

Vijesti

Na Manduševcu je upaljena prva adventska svijeća

Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga, kazao je gradonačelnik.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Gradonačelnik Milan Bandić zapalio je prvu svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića i tako označio početak adventa. Obred je predvodio mon. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

“U godini koja je poljuljala naš osjećaj sigurnosti i koja je promijenila način na koji gledamo svijet, budimo sigurni u ovo: svi zajedno, u međusobnom pomaganju i solidarnosti, možemo iz ovog izići kao još jači i bolji ljudi”, kazao je Bandić.


“Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga. I na kraju, vratimo se još jednom na papino geslo u povodu 4. svjetskog dana siromašnih – ‘Pruži svoju ruku siromahu’, bolesnom, onom koji je na ulici, ali i svakome kome je pružena ruka potrebna – onako neumorno kako to ovih dana čine naši hvalevrijedni sugrađani”, rekao je gradonačelnik.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP