Prati nas

Vijesti

Metropola

Zagreb planira uvesti obavezno nošenje maski

I konobari bi, kao i prodavači u dućanima, također morali nositi zaštitne maske jer tako štite i sebe i druge.

Objavljeno

|

foto: Gerd Altmann/Pixabay

Popuštanje mjera, odnosno vraćanje svakodnevnih aktivnosti, otvaranje granica i dolazak većeg broja turista povećali su broj oboljelih, a svemu je dodatno pridonijela i činjenica da je popustio i osobni oprez, odnosno malo je onih koji se pridržavaju mjera i preporuka koje nisu bile ukinute. 

Kako Jutarnji list doznaje od ravnatelja zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, dr. Zvonimira Šostara, vjerojatno će gradski epidemiolozi uskoro zagrebačkom stožeru civilne zaštite predložiti obvezno nošenje zaštitnih maski u tramvajima i autobusima.

Činjenica je da tramvajski promet u središtu grada Zagreba ne funkcionira, pa većina tramvaja prolazi kroz Vodnikovu, zbog čega u vrijeme odlaska i dolaska na posao u njima vlada velika gužva, a sve bez ikakve zaštite na licima putnika.

Nenošenje maski u javnom prijevozu ne bi se kažnjavalo, ali osoba bez zaštite ne bi mogla ući u tramvaj ili autobus, javlja Jutarnji. I konobari bi, kao i prodavači u dućanima, također morali nositi zaštitne maske jer tako štite i sebe i druge.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.