Prati nas

Vijesti

Anonimci?

Milanović je Stožer nazvao anonimcima, misli da odluke treba potvrđivati Sabor

Milanović tvrdi i da aplikacija ‘Stop COVID-19’ ne može postati obavezna na jesen kao što to najavljuje ministar zdravstva Vili Beroš ukoliko situacija postane ozbiljnija.

Objavljeno

|

Zoran Milanović o mirovinama
Zoran Milanović (screenshot. HTV)

Predsjednik Zoran Milanović još se jednom obrušio na Nacionalni stožer Civilne zaštite za koji smatra da nema ustavne ovlasti donositi mjere koje propisuje. Komentar premijera Andreja Plenkovića (HDZ) da reciklira staru temu, Milanović naziva komplimentom.

“Sutra ćemo nositi recikliranu robu, dakle, to je vrsta osviještenosti. Da, mi živimo u vremenu reciklaže, a posebno ako nekome treba deset puta ponavljati najočitije stvari”, kazao je Milanović nakon svečane sjednice općinskog vijeća Vela Luke.

Milanović očekuje da se odluke Stožera, koje se donose i “koje se ljudima nameću”, pokriju odlukom Sabora. “Sabor je iznad Stožera. Stožer je u stvari ništa”, kaže.

“Kao predsjednik ću uvijek upozoravati na situacije koje su granične i potencijalno prijete situacijom, odnosno stanjem u kojem grupa, da se ne uvrijede, anonimnih ljudi, upravljaju vašim životom. Može, na kratko vrijeme, svaki put uz odluku Sabora. To govorim ovako polako i dosadno da bi pametnjakovići koji izvrću moje riječi se umorili od reciklaže”, istaknuo je.

Milanović tvrdi i da aplikacija “Stop COVID-19” ne može postati obavezna na jesen kao što to najavljuje ministar zdravstva Vili Beroš ukoliko situacija postane ozbiljnija. “Nema načina da se to utjera, osim ako Sabor sam ne donese takvu odluku dvotrećinskom većinom”, kazao je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.