Prati nas

Vijesti

Ostat će doma

Milanović neće doći: Prvi put u povijesti konstituirajuća sjednica Sabora bez predsjednika

Hrvatski građani još nisu doznali je li predsjednik Zoran Milanović uopće glasao na parlamentarnim izborima, a s Pantovčaka već stižu nove iznenađujuće vijesti. Bit će prvi predsjednik koji neće prihvatiti poziv na ceremonijalno konstituiranje Sabora.

Objavljeno

|

Zoran Milanović obećava otpuštanje HDZ-ovaca.
Zoran Milanović (screnshot: HRT)

Predsjednik Republike Zoran Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora u srijedu, doznaje Jutarnji list iz njegova Ureda, što će biti prvi put u povijesti da jedan predsjednik ne dolazi na prvu sjednicu najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj.

“Donošenjem Odluke o sazivanju prve sjednice Hrvatskoga sabora, predsjednik Republike je ispunio svoju Ustavom predviđenu ulogu”, poručuju s Pantovčaka.

Zbog epidemijskih okolnosti na konstituirajuću sjednicu bili su pozvani samo predsjednik Republike, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, koji je ujedno i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, te predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, ali je Milanović odlučio zaobići protokol i ne pojaviti se u Saboru.

“To je jedan svečan, ceremonijalni čin gdje se priliči nazočnost predsjednika Republike. On dosta tih ceremonijalnih stvari neće prakticirati, nema propisa da treba biti prisutan, to je na volju, ali svakako da je to neuobičajeno. Bit će takvih neuobičajenih poteza još”, izjavila je za Jutarnji Milada Privora, bivša ravnateljica Državnog protokola.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.