Prati nas

Vijesti

Olakšanje

Omogućene su posjete korisnicima domova, no uz propisane mjere

HZJZ preporučuje da u jednom posjetu jednog korisnika može posjetiti jedna osoba. Prije početka posjeta posjetiocima je potrebno izmjeriti tjelesnu temperaturu beskontaktnim toplomjerom.

Objavljeno

|

foto: Georg Arthur Pflueger/Unsplash

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je da se omogućuju posjete domovima za starije i to u vanjskim prostorima doma kao što su okućnica, vrt ili dvorište. Korisnici pri tome moraju nositi maske.

Posjeti su ograničenog trajanja te se organiziraju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od 1,5 metra između svih osoba. Manji razmak moguć je jedino između korisnika i djelatnika kada je korisniku, uslijed njegovog zdravstvenog stanja, nužna pratnja djelatnika. Pružatelj usluga dužan je paziti da za svaku osobu ima isplanirano najmanje 3 kvadratna metra vanjskog prostora.

Prema raspoloživoj površini utvrđuje se maksimalni broj posjetilaca kao i raspored posjeta. Posjetioci imaju obvezu cijelo vrijeme nositi masku te se pridržavati drugih mjera zaštite (dezinfekcija ruku i sl.).

HZJZ preporučuje da u jednom posjetu jednog korisnika može posjetiti jedna osoba. Prije početka posjeta posjetiocima je potrebno izmjeriti tjelesnu temperaturu beskontaktnim toplomjerom.

Osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, utvrđena zaraza bolešću COVID-19 ili koji imaju simptome karakteristične za COVID-19 ne mogu doći u posjetu korisnicima doma, stoji u preporukama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.