Prati nas

Vijesti

Tužno

Prefarban je jedan od najljepših zagrebačkih murala – Mali princ u Čulinečkoj

Tko je i zbog čega prekrio mural sivom bojom, nije poznato. Kao što ni javnosti nije znano tko je uopće naslikao ovaj komad sjajne ulične umjetnosti.

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

Još od 2016. godine zagrebačka Dubrava imala je jedan od najljepših gradskih murala. Sivilo i težinu smoga prometne Čulinečke ulice oživljavao je Mali princ, svima znani lik iz novele Antoinea de Sainta-Exuperyja iz 1943. godine.

No Malog princa više nema, izvijestio je na Facebooku Igor Vihnanek. “Prefarbali su mural Malog princa na Čulinečkoj. Malu oazu boje, sreće i emocije u sivom podvožnjaku, koji ti svako jutro izazove mali smiješak dok voziš na posao u koloni. Ne znam tko ili zašto ili što se događa s ovim gradom, zemljom, ljudima. Kuga treba, a ne korona”, napisao je.

Tko je i zbog čega prekrio mural sivom bojom, nije poznato. Kao što ni javnosti nije znano tko je uopće naslikao ovaj komad sjajne ulične umjetnosti koju ćemo sada moći vidjeti samo na fotografijama.

foto: Siniša Bogdanić
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.