Prati nas

Vijesti

Nisu zadovoljni

Pripadnicima HVO-a zahtjevi za hrvatskom mirovinom su uglavnom odbijeni

Zahtjev za rješavanje mirovinskog statusa poslalo je ukupno 2.640 bivših pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane.

Objavljeno

|

Kako do lažne mirovine?
foto: Pixabay/MV

Iako su očekivanja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane od Plenkovićeve vlade bila velika, a podržavale su ih i promjene zakona, u praksi se realiziralo malo toga. Naime, samo su 137 zahtjeva za mirovinom pozitivno riješena, što je tek 8,7 posto od ukupno obrađenih predmeta.

Kako javlja Večernji list, uoči parlamentarnih izbora u Mostaru je održan sastanak Odjela za branitelje HVO-a, zatim braniteljskih udruga te resornih županijskih i federalnog ministarstva za pitanje branitelja. Na sastanku je bio i zamjenik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivo Bulaja.

Oglas

Bulaja je pri tome upoznao nazočne s trenutačnim stanjem po pitanju rješavanja zahtjeva podnositelja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane.

Zahtjev za rješavanje mirovinskog statusa poslalo je ukupno 2.640 bivših pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane, a do tada je bilo obrađeno više od šezdeset posto predmeta, odnosno njih 1.583. No, pri tome valja reći kako su samo 137 pozitivno riješena, dok su svi ostali odbačeni. U tome trenutku bilo je 1.057 predmeta koji su bili u fazi rješavanja, s malom vjerojatnošću da će se postotak tih rješenja bitno povećati u predstojećem razdoblju, javlja Večernji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas