Prati nas

Vijesti

Dva stava

SDP-ov Jelušić: ‘Milanoviću je nebitan Sabor jer njega tamo nema!’ Je li tako bilo i s izborima?

S druge strane, Bojan Glavašević, koji je u Sabor ušao na listi lijevo-zelene koalicije, smatra da predsjednik Milanović nije učinio nikakvu grešku.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screnshot: HRT)

SDP-ov Ivo Jelušić komentirao je odluku predsjednika Zorana Milanovića, da neće doći na konstituirajuću sjednicu Sabora. Naime, to je prvi put u hrvatskoj povijesti da predsjednik tome neće prisustvovati.

“Reče Zoran (predsjednik Milanović) da ne zna hoće li izaći na izbore. I ne znamo je li izašao. Pa što će na izborima, ne bira se tu njega? I imali smo najnižu izlaznost na parlamentarnim izborima do sada. Pa šta se čudimo, kada i predsjednik RH smatra to nevažnim. Istinabog, nije niska izlaznost samo zbog toga. Ima tu i drugih uzroka. Jedan od njih je i taj što ‘nisu imali za koga glasati’. Čuo sam od mnogih da ne mogu za ovakav SDP i njegovog lidera, a za druge neće”, navodi Jelušić.


“Građane ne možemo birati ni mijenjati”

“No, čujemo da Predsjednik RH ne želi doći ni na prvu, konstituirajuću sjednicu Sabora. Koju on saziva! Zašto? Možda zato što slučajno omalovažava Sabor? Zato što on nije tamo, tamo su (bitni) zastupnici i Vlada. A tamo gdje NJEGA nema, to je nebitno. Makar se radilo i o najvišem predstavničkom tijelu građana. Kakvo je – tako je. Onako je kakvog su ga građani izabrali. A njih ne možemo ni birati i ni mijenjati”, poručio je Jelušić na Facebooku.

Glavašević: Imamo ozbiljnijih problema

S druge strane, Bojan Glavašević, koji je u Sabor ušao na listi lijevo-zelene koalicije, smatra da predsjednik Milanović nije učinio nikakvu grešku.

“Kad vidim kakve se drame rade oko toga bi li Zoran Milanović trebao doći na konstituirajuću sjednicu Sabora ili ne, pomislio bih da u Hrvatskoj nema ozbiljnijih problema od toga. Predsjednik je svoju Ustavom propisanu ulogu ispunio kad je sazvao konstituirajuću sjednicu Sabora. Svoje poštovanje prema instituciji Sabora jasno je pokazao u više navrata, kada je pozivao da se odluke važne za živote građana donose u Saboru, i transparentno, a ne po stranačkim kabinetima i stožerima. Drugim riječima, prema Saboru je pokazao mnogo više poštovanja nego, recimo, tehnički premijer. Kao što sam rekao, Hrvatska ima mnogo ozbiljnijih i važnijih problema od toga hoće li se njezin predsjednik u srijedu pojaviti u Saboru ili ne. Idemo se baviti njima, za to smo dobili mandat!” napisao je Glavašević na istoj društvenoj mreži.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP