Prati nas

Vijesti

Raste

71 novi slučaj korone u Zagrebu, devet slučajeva došlo je iz BiH, a jedan iz Francuske

Podsjetimo, dan ranije bilo je 68 novih slučajeva. Od toga je njih deset imalo nejasnu epidemiološku anamnezu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Sandra Šikić (foto: Zagreb.hr)

U protekla 24 sata zabilježena je 71 osoba pozitivna na koronavirusa od 384 obavljenih testiranja. Mjera samoizolacije je određena za 226 osoba što daje ukupnu brojku od 1.427 trenutno aktivnih samoizolacija.

Među zaraženima, njih 22 se zarazilo na godišnjem odmoru, 19 je bilo u kontaktu s prethodno zaraženim, za 13 osoba je nejasna epidemiološke anamneza, devet osoba je uvezeno iz BIH a jedna iz Francuske, te je za njih sedam obrada u tijeku, kazala je zamjenica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar Sandra Šikić.


Podsjetimo, dan ranije bilo je 68 novih slučajeva. Od toga je njih deset imalo nejasnu epidemiološku anamnezu, 34 su kontakti prethodno oboljelih osoba, 15 se zarazilo na godišnjem odmoru na Jadranu, četiri su u obradi, a 5 ih je uvoz iz Bosne i Hercegovine. Prema podacima MUP-a, u kršenju mjera Nacionalnog stožera nije zatečena niti jedna osoba.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP