Prati nas

Vijesti

Raste

71 novi slučaj korone u Zagrebu, devet slučajeva došlo je iz BiH, a jedan iz Francuske

Podsjetimo, dan ranije bilo je 68 novih slučajeva. Od toga je njih deset imalo nejasnu epidemiološku anamnezu.

Objavljeno

|

Sandra Šikić (foto: Zagreb.hr)

U protekla 24 sata zabilježena je 71 osoba pozitivna na koronavirusa od 384 obavljenih testiranja. Mjera samoizolacije je određena za 226 osoba što daje ukupnu brojku od 1.427 trenutno aktivnih samoizolacija.

Među zaraženima, njih 22 se zarazilo na godišnjem odmoru, 19 je bilo u kontaktu s prethodno zaraženim, za 13 osoba je nejasna epidemiološke anamneza, devet osoba je uvezeno iz BIH a jedna iz Francuske, te je za njih sedam obrada u tijeku, kazala je zamjenica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar Sandra Šikić.

Podsjetimo, dan ranije bilo je 68 novih slučajeva. Od toga je njih deset imalo nejasnu epidemiološku anamnezu, 34 su kontakti prethodno oboljelih osoba, 15 se zarazilo na godišnjem odmoru na Jadranu, četiri su u obradi, a 5 ih je uvoz iz Bosne i Hercegovine. Prema podacima MUP-a, u kršenju mjera Nacionalnog stožera nije zatečena niti jedna osoba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.