Prati nas

Mozaik

Vjerovali su Facebooku

Govorili su da je koronavirus prevara i kršili su mjere, danas je on udovac

Brian je objasnio kako nisu marili za propisane mjere i to zbog lažnih vijesti koje su čitali online.

Objavljeno

|

Brian i Erin Hitchens (foto: Facebook)

Vozač taksija iz američke Floride, koji je vjerovao da je koronavirus urota, postao je udovac upravo zbog koronavirusa. Naime, Brian Lee Hitchens i njegova supruga Erin širili su na društvenim mrežama lažne vijesti o fabriciranju pandemije i 5G mreži, a sam su COVID-19 uspoređivali s gripom.

Par, javlja BBC, nije poštovao protuepidemijske mjere niti je zatražio liječničku pomoć kada ih je bolest srušila u svibnju. Brian se oporavio, no njegova 46-godišnja supruga, po zanimanju evengelički pastor, postala je životno ugrožena. Umrla je ovog mjeseca od srčanih problema izazvanih infekcijom.

U lipnju Brian je govorio za BBC u sklopu programa borbe protiv lažnih vijesti o koronavirusu. U to vrijeme, njegova je supruga bila na respiratoru. Prije infekcije Erin je imala zdravstvenih problema; bolovala je od astme. Brian je objasnio kako nisu marili za propisane mjere i to zbog lažnih vijesti koje su čitali online. On je nastavio raditi kao taksist, odbijao je nositi masku i poštovati propisanu fizičku distancu te je najvjerojatnije zarazio suprugu.

U vijestima BBC-a kazao je: “Da sam bar slušao mjere od samog početka. Nadam se da će mi supruga oprostiti. Ovaj virus je stvaran i ljude pogađa na različite načine. Ne mogu promijeniti prošlost. Mogu samo živjeti u današnjem danu i činiti bolje izbore u budućnosti. Ona više ne pati, u miru je. Nedostaje mi, ali znam da je na boljem mjestu.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.