Prati nas

Show

Diva na odmoru

Josipa Lisac ljetni odmor provodi u Istri i doista uživa

Josipa Lisac ljetni odmor provodi u Istri i to onako kako i priliči pravoj divi: u bazenu s čašom u ruci, dok ju veliki šešir štiti od sunčevih zraka.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Josipa Lisac (screenshot: HTV)

Ugodno ljuljuškanje u bazenu, na glavi veliki šešir koji štiti od sunca, a u ruci čaša s pićem – tako odmor provodi istinska diva hrvatske glazbe, Josipa Lisac.

Iako na društvenim mrežama rijetko objavljuje prizore iz svog privatnog života, Josipa je ipak odlučila podijeliti s obožavateljima kako provodi ljeto. A svoju ljetnu oazu pronašla je u Istri.


Za šetnje zelenim krajolikom i Rovinjem, Josipa je odabrala dugu, bijelu, laganu haljinu jednostavna kroja ali s velikim natpisom na leđima koji kaže “Everything”, odnosno “Sve”. Dakako, i ovaj put na glavi je veliki šešir zanimljiva oblika, a upravo činjenica što se baš uvijek štiti od sunčevih zraka, jedan je od razloga Josipinog mladolikog izgleda i očuvanog tena.

Naravno, obožavatelji su odmah pohrlili pohvaliti Josipin izgled i stil te ju počastili komplimentima poput “Jedna jedina”, “Kraljica”, “Umjetnica naša”, “Žena za sva vremena”, “Boginja”, “Predivna Josipa”, “Kraljica sa stilom” i slično.

.

Show

Ljiljana Saucha: ‘Nisam znala da mi je to zadnja emisija, kažu da žele mlađe’

U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj karijeri na HRT-u”, napisala je na Facebooku televizijska urednica i voditeljica Ljiljana Saucha (63).

Kako je objasnila, u petak je doznala da emisiju više neće voditi, jer na HTV-u žele mlade ljude na ekranu. “Sve je ovo ‘novo normalno’, jer imam do mirovine još 14 mjeseci. Svima koji Vama koji ste pratili emisiju – hvala”, napisala je Saucha.


Iako su joj pratitelji novinari na društvenim mrežama savjetovali da tuži HRT zbog ageizma i seksizma, Saucha je odgovorila: “Ma ne, nije mi do toga.” Na pitanje zašto bi se to prihvaćalo kao normalno, odgovorila je: “Vidjela sam da su mnogi prije mene morali otići. I to puno mlađi. To je postalo normalno.”

Jedno od najprepoznatljivijih lica HTV-a, Ljiljana Saucha, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je kao novinarka Poleta i bila je suradnica suradnica Radija Zagreb od 1979. Vodila je i nekoliko serija za djecu, da bi se potom otisnula u Zagrebačku panoramu. Uređivala je brojne emisije mozaičnog programa kao što su Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas.

Saucha je bila prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. radi u redakciji kulture.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP