Prati nas

Vijesti

Tragedija

Joži Manoliću (100) preminula je supruga Mirjana (64): “Teško mi je, mučila se”

Vijest da mu je umrla supruga Josip Manolić primio je u Novom Vinodolskom gdje je bio na odmoru.

Objavljeno

|

Joža Manolić (screenshot: N1)

Josipu Manoliću je u utorak navečer u jednoj zagrebačkoj bolnici umrla supruga Mirjana Ribarić (64).

“Jako mi je teško, baš se mučila pred kraj. Bolovala je od raka pluća. Prvo se liječila doma, potom je otišla u bolnicu. Jedino me tješi da se više neće mučiti. Strašno je gledati kako se netko bori za dah”, rekao je utučeni Josip Manolić (100) za 24sata.

Vijest da mu je umrla supruga Josip Manolić primio je u Novom Vinodolskom gdje je bio na odmoru. Mirjana, koja je rodom iz Siska, a radila je kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću u SOS Dječjem selu Lekenik, bila mu je druga supruga. Oženili su se 2016. godine.

Hrvatski James Bond, kako ga od milja zovu mediji, o ženidbi je govorio otvoreno. „U ovoj dobi, nikakva medicinska sestra ni Crveni križ ne može vam pomoći kao bliska osoba“, kazao je tada za Večernji list o svojoj drugoj supruzi.

Josiš Manlić se oženio
Mirjana i Josip Manolić (screenshot: Vecernji.hr)

„Mirjana ima 60 godina i još radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću, ali ona je sada i moj vozač, pomoć u kući. Htio sam da skinemo tabu oko vjenčanja, to je tabu zatvoren u stotine mreža. Neka svi vide da čovjek u mojim godinama može sklopiti brak. Za moju okolinu to nije bio neki problem jer smo izvanbračno živjeli već desetak godina. Oženio sam se drugi put, a mojoj gospođi ovo je prvi brak”, objasnio je tada Manolić.

Njegova prva supruga, Marija Eker Manolić, poginula je u požaru 2003. godine u 82. godini života.

Manolić je hrvatski političar, drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske (1990-1991) te bivši visokopozicionirani pripadnik Udbe. Jedan je od osnivača HDZ-a na zagrebačkom Jarunu 1989. godine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.