Prati nas

Vijesti

COVID-19

Od petka do danas 128 novih slučajeva koronavirusa u Zagrebu

Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav, uz uputnicu liječnika obiteljske medicine, brisevi na COVID -19, osim u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, uzimaju se i na dodatne tri lokacije.

Objavljeno

|

Sandra Šikić (foto: Zagreb.hr)

U Zagrebu je od petka do danas zabilježeno 128 slučaja zaraze virusom Covid-19, a ukupno je 388 aktivnih slučaja, objavljeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera Civilne zaštite.

“U petak je bilo 47 slučajeva zaraze, u subotu 36 dok je u nedjelju bilo 45 pozitivnih. Od jučerašnjih 45 novooboljelih, 20 su kontakti ranije zaraženih osoba, 14 osoba povezuje se s boravkom na godišnjem odmoru, dvoje su nejasne anamneze, a troje su slučajevi uvezeni iz Austrije i Bosne i Hercegovine, dok je za njih šestero epidemiološka obrada u tijeku”, rekla je zamjenica ravnatelja Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar.


Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav, uz uputnicu liječnika obiteljske medicine, brisevi na COVID -19, osim u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, uzimaju se i na sljedećim lokacijama:

  • Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11
  • Dom zdravlja Zagreb – Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
  • Dom zdravlja Zagreb Istok – Grižanska 4

Uzimanje uzoraka obavlja se danas do 16 sati, a prema uputi gradonačelnika Milana Bandića zbog trenutne epidemiološke situacije, ambulante će od sutra raditi od 8 do 20 sati.

Testiranje o vlastitom trošku (bez uputnice liječnika) i dalje se može obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 8 do 16, a vikendom i blagdanom od 8 do 14 sati.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP