Prati nas

Vijesti

Metropola

U Zagrebu 47 novih slučajeva korone; izvori bolesti i dalje su isti

15 pacijenata su kontakti ranije obiljelih, 19 ih se zarazilo u provodu, a četvero je došlo iz BiH.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

U Zagrebu je u protekla 24 sata otkriveno novih 47 slučajeva bolesti COVID-19. Aktivno je oboljelih 314 osoba, a 719 ih je u samoizolaciji, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

“U protekla 24 sata u NZJZ ‘Dr. Andrija Štampar’ provedena su 432 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 47 novih slučajeva. Posljedično tome, za 140 osoba određena je mjera samoizolacije”, stoji u priopćenju.

Petero novooboljelih za sada imaju negativne epidemiološke anamneze, 15 osoba su kontakti covid-19 pozitivnih osoba, a kod 19 novozaraženih utvrđena je mogućnost da su se zarazili u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora. Kod četiri osobe epidemiološka obrada je u tijeku, dok su četiri zaražene osobe došle iz BiH. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.