Prati nas

Vijesti

Ljeto, more i virus

Većina novozaraženih u Zagrebu koronu je donijela s godišnjeg, no dio je uvezen iz BiH

Doktorica Šikić istaknula je kako je stanje u gradu Zagrebu pod epidemiološkom kontrolom.

Objavljeno

|

Sandra Šikić (foto: Zagreb.hr)

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je zabilježeno 50 novih slučaja zaraze koronavirusom, rečeno je na konferenciji za medije gradskog Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić rekla je da su jučer ukupno obavili 390 testiranja, a u samoizolaciju je upućeno 132 osobe. Od 50 novooboljelih, 28 osoba povezano je s boravkom i izlascima na godišnjim odmorima, 12 su kontakti ranije oboljelih, za šestero je nejasna epidemiološka anamneza, troje je uvoz iz BiH, a za jednu osobu je epidemiološka obrada u tijeku.

Doktorica Šikić istaknula je kako je stanje u gradu Zagrebu pod epidemiološkom kontrolom te još jednom apelirala na sve koji se vraćaju s godišnjih odmora na odgovorno ponašanje, osobito na građane mlađe populacijske dobi koji su svoje vrijeme provodili u izlascima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.