Prati nas

Vijesti

Metropola

Zagreb ima 38 novih slučajeva: devetero se zarazilo u BiH, a sedmero na ljetovanju

Tijekom vikenda bila je povećana aktivnost i u domovima zdravlja. Bilo je 1.194 intervencija kroz COVID ambulante, a uzorci su uzeti u 335 slučajeva te još njih 66 na KB Sveti Duh.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko ima pravo na besplatan pokaz?
foto: Pixabay

U Zagrebu je u prethodna 24 sata registrirano 38 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Od ukupnog broja oboljelih šest osoba je negativne epidemiološke anamneze, 14 su kontakti s prethodno oboljelim osobama, njih sedam je bilo izloženo na godišnjem odmoru, za dva je slučaja epidemiološka obrada još uvijek u tijeku, a njih devet je “uvoz” iz BiH.


Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar Zvonimir Šostar izvijestio je na konferenciji za novinare da je u protekla 24 sata u Zavodu testirano ukupno 636 osoba. To je opet otvorilo pitanje preopterećenosti sustava pa je zato na današnjem sastanku s predstavnicima Klinike Fran Mihaljević i HZZJZ dogovoreno da će oni preuzeti dio uzoraka s obzirom na to da je Infektivna klinika opremljena uređajem koji može testirati i 1.500 uzoraka u jednom danu.

Također, ravnatelj Šostar je dodao, kako sukladno odobrenju gradonačelnika Milana Bandića već danas kreću sa zapošljavanjem novih ljudi budući se u Zavodu, na Odjelu mikrobiologije, dogodio proboj koronavirusa pa je cijela jedna smjena stavljena u izolaciju.

“Tijekom vikenda bila je povećana aktivnost i u domovima zdravlja. Bilo je 1.194 intervencija kroz COVID ambulante, a uzorci su uzeti u 335 slučajeva te još njih 66 na KB Sveti Duh”, rekao je pročelnik gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Ponovno se apelira na građane koji imaju uputnice da obave testiranje u COVID ambulantama domova zdravlja, a kako bi se smanjile gužve u Zavodu kojima smo proteklih dana svjedočili. Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić pozvala je sve građane na disciplinu i daljnje pridržavanje propisanih mjera.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP