Prati nas

Vijesti

Metropola

Zagreb ima 38 novih slučajeva: devetero se zarazilo u BiH, a sedmero na ljetovanju

Tijekom vikenda bila je povećana aktivnost i u domovima zdravlja. Bilo je 1.194 intervencija kroz COVID ambulante, a uzorci su uzeti u 335 slučajeva te još njih 66 na KB Sveti Duh.

Objavljeno

|

Tko ima pravo na besplatan pokaz?
foto: Pixabay

U Zagrebu je u prethodna 24 sata registrirano 38 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Od ukupnog broja oboljelih šest osoba je negativne epidemiološke anamneze, 14 su kontakti s prethodno oboljelim osobama, njih sedam je bilo izloženo na godišnjem odmoru, za dva je slučaja epidemiološka obrada još uvijek u tijeku, a njih devet je “uvoz” iz BiH.


Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar Zvonimir Šostar izvijestio je na konferenciji za novinare da je u protekla 24 sata u Zavodu testirano ukupno 636 osoba. To je opet otvorilo pitanje preopterećenosti sustava pa je zato na današnjem sastanku s predstavnicima Klinike Fran Mihaljević i HZZJZ dogovoreno da će oni preuzeti dio uzoraka s obzirom na to da je Infektivna klinika opremljena uređajem koji može testirati i 1.500 uzoraka u jednom danu.

Također, ravnatelj Šostar je dodao, kako sukladno odobrenju gradonačelnika Milana Bandića već danas kreću sa zapošljavanjem novih ljudi budući se u Zavodu, na Odjelu mikrobiologije, dogodio proboj koronavirusa pa je cijela jedna smjena stavljena u izolaciju.

“Tijekom vikenda bila je povećana aktivnost i u domovima zdravlja. Bilo je 1.194 intervencija kroz COVID ambulante, a uzorci su uzeti u 335 slučajeva te još njih 66 na KB Sveti Duh”, rekao je pročelnik gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Ponovno se apelira na građane koji imaju uputnice da obave testiranje u COVID ambulantama domova zdravlja, a kako bi se smanjile gužve u Zavodu kojima smo proteklih dana svjedočili. Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić pozvala je sve građane na disciplinu i daljnje pridržavanje propisanih mjera.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP